Vytisknout tuto stránku

Bitvu o Přerov režírovaly čtyřmi góly Kozlovice - 23.09.2019

úterý, 24 září 2019 20:32
Bitvu o Přerov režírovaly čtyřmi góly Kozlovice - 23.09.2019 Autor: Deník/Jan Pořízek

Podle zápisu takřka 700 diváků sledovalo nedělní fotbalovou bitvu o Přerov v Kozlovicích. Hostující Viktorka v něm dokázala favoritovi vzdorovat pouze 45 minut. Pak dostala gól do šatny a po změně stran druhý úder, který jí definitivně vzal vítr z plachet. Kozli naopak přidali ještě dvě branky a zaslouženě zvítězili 4:0.

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
4:0 (1:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 46. Schlehr, 49. Řehák, 68. Kyselák, 82. Galetka
  • Rozhodčí: Jahoda – Pfeifer, Havlín
  • ŽK: Schlehr, Strašák – Bielko, Dlouhý, Koplík, Šlajs, Václavíček
  • Diváků: 696
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Kostka, Řehák, Z. Matějka (78. Heger) – Král – Chudoba (56. Kyselák), Schlehr (72. Baculák), Strašák, Šrom (44. Přikryl) – Galetka
  • Trenér: Roman Matějka
  • Přerov: Bělík – Kratochvil, Kocian, Václavíček, Zimčík – Hats (64. Berky), Bielko, Dlouhý (56. Šlajs), Masný (75. Malenda) – Koplík (86. Chuda), Blažkovský (78. Karmazín)
  • Trenér: David Rojka


„Je to úžasné. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Celý týden pro nás byl speciální, připravovali jsme se na to víc než na jiný zápas. Pro nás je to krásné,“ tlumočil pocity v kozlovické kabině stoper Alex Řehák, který po změně stran zvyšoval po centru Přikryla a hlavičce Galetky ve 49. minutě na 2:0.

Právě Štěpán Přikryl přišel na hřiště ve 44. minutě místo zraněného Šroma a asi po minutě načechral míč na kopačku Martina Schlehra. Řehák proto kozlovického nahrávače patřičně pochválil. „Ten kluk je fantastický. On dává každý zápas dvě nebo tři takové přihrávky,“ zmínil Řehák.

Ten v minulé sezoně z pozice stopera nasázel šest branek a rád by tuto metu překonal. V derby se jednalo o jeho první trefu. „Byl jsem trošku zklamaný, už jsem si říkal, že to musí přijít. Chci to překonat, ale zápasů máme za sebou dost, musím do toho šlápnout,“ vtipkoval Řehák.

Na 3:0 zvyšoval trošku se štěstím Ondřej Kyselák a na konečných 4:0 upravil šikovně v 82. minutě Adam Galetka.

„Druhá branka rozhodla o celém zápase. Kozlovice ukázaly větší kvalitu na jednotlivých postech. Potvrdily, že právem hrají o špičku divize,“ uznal nový trenér Přerova David Rojka, který po výhře 4:1 nad Šumperkem musel skousnout vysokou porážku.

PŘEROV MRZELA PRVNÍ ŠANCE

Kdo ale ví, jak by se bitva o Přerov vyvíjela, kdyby ve 2. minutě využil asi největší přerovskou šanci v celém zápase Blažkovský. Ten však trefil pouze gólmana Konečného.

„Prvních třicet minut z naší strany nebylo špatných. Měli jsme první šanci zápasu, bohužel jsme ji neproměnili. Možná by se ten zápas pak odvíjel jinak,“ řekl David Rojka.

Viktorka tak zůstává v tabulce divize E předposlední. „Je to pro mě záhada. Tak velké město jako Přerov hraje už nějaký ten rok tam, kde hraje. Snad se urovnají různé vlastnické vztahy a půjdeme nahoru. Kádr je potřeba posílit, to je bez debaty. Doufám, že mým příchodem i zásluhou jiných lidí od předsedy počínaje dáme klub dohromady a Přerov pozvedneme,“ přeje si David Rojka.

Kozlovice díky zisku tří bodů poskočily na druhé místo, pouhé dva body za vedoucí Hranice. V dalším kole budou plnit roli favorita na hřišti Vsetína. Přerov hostí v sobotu od 15.30 Bzenec.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


 

Číst 2708 krát Naposledy změněno úterý, 24 září 2019 20:54