Vytisknout tuto stránku

„Bůra“ na úvod! Kozlovice deklasovaly oslabený Frýdlant - 6. 8. 2017

úterý, 08 srpen 2017 19:33
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Červená karta pro zkušeného brankáře Marka Čecha, dvě penalty a po půlhodině hry stav 4:0 pro domácí. Fotbalisté Kozlovic si těžko mohli přát lepší vstup do letošního ročníku divize. V neděli nakonec rozstříleli Frýdlant nad Ostravicí 5:0 a po prvním kole jsou v čele tabulky.

 FK Kozlovice - 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí  
5:0 (4:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky : 13. a 26. Kaďorek (oba z pen.), 30. a 79. Nekuda, 32. Galetka
  • Rohodčí: Dorušák – Podhajský, Přikryl
  • Diváků: 246
  • Kozlovice: Konečný – Střelec (46. Sikora), Ma. Král, M. Dostál, Krejčíř – Kaďorek, Mazouch, Šolín, Kyselák (64. Pavelka) – Galetka (71. Přikryl), Nekuda
  • Trenéři: Roman Matějka
  • Frýdek n/O: Čech – Střižík, Hrdlička, Škorik, Svatonský (12. Hutník) – Kratochvíl, Dvořák, Chlebek (76. Vojvodík), Kučera – Mandičak (33. Fromelius), Křiva
  • Trenéři: Jiří Krejčí


„Soupeř nám to ulehčil svou nedisciplinovaností. Ale i těch prvních deset minut jsme Frýdlant přehrávali a byli jsme jasně lepší,“ pochvaloval si trenér Kozlovic Roman Matějka.

Klíčový byl právě zmíněný moment v 9. minutě zápasu. Bývalý reprezentant a brankář Liberce či Sparty Marek Čech těžce nesl poměrně přísně odpískanou penaltu po faulu na Nekudu. Směrem k rozhodčímu vyslal několik slůvek toho nejostřejšího kalibru a odměněn byl červenou kartou. Co víc, Frýdlant s sebou na Přerovsko přijel bez náhradního brankáře. Do branky tak šel hráč z pole.

Nařízenou penaltu proměnil Lukáš Kaďorek. Na hřišti byl po celé utkání už jen jeden tým. Posila domácích Nekuda vybojovala navíc ve 26. minutě tentokrát jasný pokutový kop číslo dvě. Scénář se opakoval dokonale, Kaďorek opět nezaváhal.

„Obě penalty podle mého názoru byly evidentní. Vytvořili jsme si i další šance,“ podotkl Roman Matějka.

Na 3:0 už zvyšoval o chvilku později Petr Nekuda sám. S dobrým míčem za obranu si důrazný útočník poradil mazácky. Neuběhly ani dvě minuty a bylo to už 4:0. Brejkovou situaci zakončil Adam Galetka.

Druhý poločas už tak jednoznačnou podívanou nepřinesl, což ale bylo pochopitelné, Kozli byli s výsledkem spokojeni. Na konečných 5:0 zvýšil v 79. minutě svým druhým gólem Nekuda a podtrhl tak svůj výborný výkon.

„Samozřejmě jsme chtěli hrát pro diváky a dát co nejvíce gólů. Ale těžko se za stavu 4:0 hráče startuje, aby nasázeli deset branek. Soupeř ale zahrozil za celé utkání jen jednou,“ připomněl kozlovický kouč.

Kozlovice si tak příjemně zastřílely před středečním duelem 2. kola MOL Cupu. Od 17 hodin hostí třetiligovou Kroměříž a rády by se podívaly do další fáze soutěže, kde už mohou narazit na ty nejzvučnější soupeře.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 2911 krát Naposledy změněno úterý, 08 srpen 2017 19:52