Vytisknout tuto stránku

Divácký rekord a šokující debakl Kozlovic. Viktorka nadělovala „bůra“ - 10. 10. 2021

neděle, 10 říjen 2021 19:19
Divácký rekord a šokující debakl Kozlovic. Viktorka nadělovala „bůra“ - 10. 10. 2021 Foto: Deník/Jan Pořízek

Za třiatřicet minut nebylo co řešit. Na vítězné vlně vezoucí se fotbalisté Přerova v ostře sledovaném derby přejeli v prvním poločase Kozlovice 4:0! Po změně stran pak přidali ještě jednu branku, zvítězili 5:0 a sebrali lídrovi divize první místo tabulky. Navíc překonali šest let starý divácký rekord bitev o Přerov. Sobotní duel sledovalo skoro tisíc diváků.

1. FC Viktorie Přerov – FK Kozlovice 5:0 (4:0)
 

  • Místo utkání: Přerov
  • Rozhodčí: Hudec – Julínek, Svoboda
  • Diváci: 946
  • ŽK: Řezník, Kocian – Chudoba, Kozák, Střelec
  • Branky: 33. a 54. Koryčan, 4. z pen. Kratochvíl, 15. Repček, 29. Řezník
  • Přerov: Kvapil (88. Kuba) – Kratochvíl (73. Jánský), Kuča, Javora, Řezník (65. Zimčík) – Kocian – Masný, Mirvald (65. Kytlica), Repček, Matušík – Koryčan (73. Blažkovský)
  • Trenér: David Rojka
  • Kozlovice: Unger – Střelec, Kozák, Král (46. Chudoba), Vogl (46. Šrom) – Kyselák – M. Kadlec, Skopal, Kaďorek – Galetka, Nekuda
  • Trenér: Vlastimil Chytrý

 


„Kluci byli malinko před zápasem nervózní. I prvních pět, deset minut, bylo to na nich vidět. Zvládli to dobře. Čekal jsem ještě malinko víc lidí, ale dnes je fakt zima, tady na tribuně ve stínu to není až tak komfortní. I tak ale kulisa byla suprová. Myslím, že jsme divákům předvedli kvalitní výkon,“ byl spokojen domácí trenér David Rojka.

A do euforie jej jeho svěřenci poslali poprvé už ve 4. minutě, kdy se z penalty trefil Jiří Kratochvíl. Asi za deset minut obral Masný na polovině o míč Vogla, potáhl míč po pravé straně a skvělým centrem našel nabíhajícího Repčeka – 2:0.

„Musím domácímu týmu pogratulovat. Pokračuje v krasojízdě, kterou teď má. Bohužel jsme udělali individuální hrubku ve druhé minutě, pak v páté minutě. A bylo to 2:0. Od té chvíle byli domácí jednoznačně lepší a přehrávali nás. Za první poločas si zasloužili zvítězit. Druhá půlka už se dohrávala,“ uznal kozlovický kouč Vlastimil Chytrý.

Také třetí gól Viktorky připravil chytrou přihrávkou Masný, Daniel Řezník už měl jednoduchou pozici. Kozlovickou popravu v první půli pak dokonal po další povedené rychlé akci a pasu Mirvalda nejlepší střelec soutěže Tadeáš Koryčan. Hosté absolutně nestíhali přerovské mladíky.

„Ani ve snu nás nenapadlo, že to dopadne takhle. Rozhodl první poločas. Šel vidět rozdíl v rychlosti v přechodové fázi, kde jsme byli jasně lepší. Spousta akcí byla hodně kvalitních,“ pochvaloval si David Rojka.

Aby toho nebylo málo, zkázu Kozlů podrtrhl vzápětí Lukáš Kaďorek, který za pískotu přerovských tribun neproměnil penaltu. Skvělý zákrok Kvapila.

Po změně stran už se utkání víceméně dohrávalo. Na 5:0 zvyšoval po povedeném pasu Repčeka Koryčan a vstřelil tak už 12. gól v sezoně.

„Klobouk dolů před klukama, jak odehráli první poločas. Říkal jsem jim, že každá série jednou musí skončit, ale doufám, že to nebude teď. Soupeři už se na nás více chystají, ale kluci to zvládají neskutečně,“ smekl David Rojka.

Kozlovice sice v sestavě postrádaly některé z opor, porážka 0:5 však znamená nečekaný debakl. Takový, jaký divizní bitva o Přerov nepamatuje.

„Rozestavení jsem měl už před sezonou v hlavě. Chtěl jsem hrát 4-4-2, ale na stoperovi měl hrát Řehák a uprostřed zálohy Strašák. Na těchto osobnostech to stálo, je to kapitán a špílmachr. Všichni na ně spoléháme. Jsou to pro nás dvě ztráty, které se v našich podmínkách těžce nahrazují,“ zmínil lodivod Kozlů Chytrý.

Přerov tak minimálně v sobotu mohl oslavit posun na první místo tabulky divize E.

„Role černého koně se určitě nezříkáme. Teď jsme první. Zkusíme udržet první nebo druhou příčku a hlavně kádr přes zimu. Nechci to naplno říkat, ale mohli bychom se zkusit s Hranicemi a Kozlovicemi porvat o třetí ligu,“ naznačil dokonce David Rojka.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 1455 krát Naposledy změněno neděle, 10 říjen 2021 19:33