Vytisknout tuto stránku

Exligový kanonýr Pospěch hattrickem sestřelil Kozlovice - 9.4.2017

pondělí, 10 duben 2017 21:19
Foto ze zápasu Foto ze zápasu Autor: Deník/Jan Pořízek

Minulý rok přišel do Karviné, kde si ale celý podzim nezahrál. Bývalý střelec Liberce, pražské Slavie či Dukly Zbyněk Pospěch tak v zimě trošku překvapivě zamířil do divize. Lídrovi skupiny E z Valašského Meziříčí by měl vystřílet postup do Moravskoslezské fotbalové ligy. A že to myslí vážně, předvedl v nedělním duelu v Kozlovicích. Nasázel hattrick a byl ústřední postavou vysoké výhry Valmezu 5:0.

logo lokomotiva petroviceFK Kozlovice – TJ Valašské Meziříčí logo valmez
0:5 (0:3)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky : 8., 29. a 71. Pospěch, 38. Výmola, 88. Kučera
  • Rozhodčí:Cieslar – Bureš, Mikeska
  • ŽK:T. Petráš (Kozlovice
  • ČK:-
  • Diváků: 420
  • Valašské Meziříčí: Rohel – Roupec (21. Dragon), Kovář, Michálek, Václavek – Kotůlek, Komara (87. Sviták), Žilinský, Wludyka – Pospěch (76. Kučera), Výmola
  • Trenér: Michal Kovář
  • Kozlovice: Konečný – Zach, Martin Král, Tomčík, Heger (58. Petráš) – Kaďorek, Dostál (62. Makowski), Schlehr, Kyselák (46. Šolín) – Vogl, Galetka
  • Trenér: Tomáš Bureš, Ivo Zbožínek


Čtyřiatřicetiletý útočník Zbyněk Pospěch zúročil své zkušenosti nejprve v 8. minutě, kdy mu míč ve vápně hlavou dobře nachystal Martin Kotůlek. O dvacet minut později přidal Pospěch druhou trefu, když si v šestnáctce skvěle pokryl balon a poté jej uklidil k tyči. Hattrick završil už ve druhém poločase za stavu 0:3 a opět předvedl svůj zabijácký instinkt ve vápně. Valaši pak ještě přidali poslední hřebík do kozlovické rakve v 88. minutě zásluhou mladíčka Davida Kučery. Tak snadný zápas ale asi sami na Přerovsku nečekali. Kozli by pro podobný debakl museli sáhnout hodně hluboko do paměti a kdo ví, kde až by úspěšně našli.


Na druhé straně se takový mač hodnotil těžko. Domácí přitom herně nevypadali vůbec špatně, avšak dojeli na laxnost a hrubky v defenzivě. Snížit na 1:3 navíc mohl v závěru první půle z penalty kapitán Martin Král, Kozlovice ale už potřetí za sebou neproměnily. Vhodného exekutora tak nejspíš budou hledat dál. „Výsledek je ve své podstatě krutý. My si něco řekneme v šatně, ale pak soupeři darujeme z ničeho jeden gól, za chvilku další, a celé se to zbortí. Kluci si přestali věřit. Potom máme příležitosti se vrátit do zápasu, ale neproměníme. Pak se to sype jako domeček z karet," kroutil hlavou kozlovický trenér Tomáš Bureš.


Autor článku: Ivan Němeček / Přerovský deník.


Číst 3226 krát Naposledy změněno neděle, 16 duben 2017 20:47