Vytisknout tuto stránku

Fotbalisté Kozlovic ovládli Pohár FAČR Olomouckého kraje 5/2014

středa, 28 květen 2014 00:00
Vítězné mužstvo Vítězné mužstvo FK Kozlovice

Ve středu, 28. 5. 2014 se uskutečnilo finále krajského kola o pohár FAČR mezi mužstvem mužů FK Kozlovice a mužstvem SK Loštice. V historicky nejúspěšnější sezoně kozlovického fotbalu, kdy již před tímto finálovým zápasem bylo rozhodnuto o tom, že Kozlovice suverénním způsobem zvítězí v Krajském přeboru mají jasný postup do divizní soutěže, bylo tohle utkání ideální příležitostí získat tak zvaný „DOUBLE“. A potvrdit tak prvenství v soutěži Olomouckého kraje.

fk-kozloviceFK Kozlovice – SK Loštice logo-sk-lostice
10:1

A od začátku utkání, které se hrálo na neutrální půdě v Olomouci ve Slavoníně, tomu šli naši fotbalisté naproti a po mnoha krásných fotbalových momentech, ale i pár neproměněných obrovských šancí včetně penalty utkání ovládly rozdílem třídy v poměru 10:1.


Do finále o pohár FAČR Olomouckého kraje vedla cesta postupně přes FK Brodek u Přerova, se kterým Kozli hráli již na podzim a zvítězili 7:0. Dále potom finálovým zápasem Okresního kola, který se hrál taktéž na podzim v Prosenicích, kde porazili mužstvo FK Troubky 2:0. Tímto triumfem postoupili do dalšího kola, kde FK Kozlovice odehrál zápas proti FK Újezd u Uničova, s tímto mužstvem dokráčeli k vítězství 3:0. Tímto se dostali do již zmiňovaného finále.


Díky tomuto vítězství se mohou kozlovičtí fanoušci těšit na příští sezonu, protože se Kozli kvalifikovali do hlavní soutěže o pohár České Pošty FAČR. A již v měsíci srpnu odehrají první předkolo poháru. Při troše štěstíčka, které bez pochyby mají, může do našeho areálu zavítat např. ““ Sparta nebo Baník, a kdo ví, vítěz této soutěže postoupí do kvalifikace o Evropskou ligu, takže se nechejme překvapit, co může být v Kozlovicích za dva roky k vidění.““

Za dosažené výsledky nejen v tomto pohárovém kláni ale za výborné výsledky během celé sezony,které jich vynesly na první příčku krajského přeboru patří hráčům a vedení mužstva velká gratulace.


Číst 5060 krát Naposledy změněno úterý, 03 červen 2014 17:57