Vytisknout tuto stránku

Kozlovice díky výborné druhé půli otočily zápas s Brumovem a jsou opět první - 8. 10. 2017

úterý, 10 říjen 2017 18:37
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Němeček Ivan

Fotbalisté Kozlovic se v případě nedělní výhry nad trápícím se Brumovem mohli posunout do čela divize. Jenže hosté na Přerovsku hlavně v první půli podali houževnatý výkon, pomohla jim šťastná branka, a rázem to s favoritem vypadalo všelijak. Kozli však nakonec ve druhém poločase otočili vývoj utkání, zvítězili 2:1 a opět kralují tabulce.

FK Kozlovice - FC Elseremo Brumov
2:1 (0:1)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky:58. Kaďorek z pen., 70. Schlehr – 16. Novák
  • ŽK:Krejčíř, Schlehr, Pavelka – Naňák, Juřica, Imeri
  • Diváků: 225
  • Kozlovice: Konečný – Krejčíř, Ma. Král, Sikora, Heger – Kaďorek, Schlehr, Dostál, Pavelka – Nekuda, Přikryl
  • Trenér: Roman Matějka
  • Brumov:Cúcik – Chovanec (85. Doležal), Kolouch, Kolář, Juřica – Imeri, Zvoníček (85. Chuchma), Řehák (81. Bůbela), Habanec, Naňák – Novák
  • Trenér:Pavol Gabriš


„Je to honička. Když budeme na čele po třiceti kolech, tak možná zamotáme vedení hlavu, ale pořád jsem nohama na zemi. Podzim je dobře rozjetý, ale to ještě nic neznamená. Je potřeba jít zápas od zápasu a poctivě pracovat,“ nepodléhá trenér lídra divize Roman Matějka přehnanému optimismu.

Po slušném vstupu domácích do nedělního zápasu a několika šancích hlavně po nebezpečných centrech Lukáše Kaďorka se paradoxně z první vážnější situace prosadil v 16. minutě brumovský Marek Novák. Kozlovickým to hodně připomnělo rozhodující moment předešlého duelu na Nových Sadech, kde poprvé v sezoně prohráli.

„Přišel jeden roh, nedokázali jsme ve vápně uklidit skákající balon, bylo to stejné jako v minulém kole na Sadech. Dostali jsme z takové šmudly gól na 0:1, budiž. Ale potom to byl rozklad naší hry. Nákopy, ztráty, chyby, to nemělo s fotbalem nic společného,“ nebyl s první půli spokojen kouč Kozlů.

Jenže první a druhý poločas? To byl ze strany domácích noc a den. Najednou si kombinační hrou dokázali vytvořit potřebný tlak, výsledkem byl faul ve vápně na stopera Sikoru a s přehledem proměněná penalta Lukášem Kaďorkem.

„V kabině jsme si k tomu něco řekli. Kluci pak najednou byli v pohybu, začali si věřit a létalo to tam. Za druhý poločas to bylo zasloužené vítězství, Brumov pak už na nás neměl,“ byl spokojen Matějka.

Rozhodující gól jeho svěřenci vstřelili v 70. minutě, kdy střídající Galetka přesně našel hlavu Martina Schlehra, který se nemýlil. Elseremo se pak ještě snažilo s výsledkem něco udělat, domácí si ale pohlídali zasloužené tři body.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3112 krát Naposledy změněno úterý, 10 říjen 2017 18:48