Vytisknout tuto stránku

Kozlovice doma přetlačily Šumperk. Rozhodlo vyloučení a nevídaná penalta - 23.10.2016

pondělí, 24 říjen 2016 17:03
Muži FK Kozlovice ročník 2016/17 Muži FK Kozlovice ročník 2016/17 Autor: DENÍK

Kozlovice – Jako favorit vstupovali fotbalisté Kozlovic do domácího utkání 12. kola divize E proti Šumperku. Předposlední celek tabulky ale v neděli ukázal, že umí být velice nebezpečným soupeřem a po poločase měl jednogólový náskok. Kozli však nakonec ve druhé půli zápas i díky nedisciplinovanosti soupeře otočili a zvítězili 3:1.

„My jsme chtěli vyhrát, což se povedlo. Bylo to takové utrápené vítězství, ale i to se počítá," hodnotil zápas asistent trenéra domácích Tomáš Bureš.


První střelu na branku obstaral hned v úvodu aktivní exligový kanonýr Libor Žůrek, zkušený gólman hostů Blaha ale byl připraven. Na druhé straně nebezpečně pálil Strnad, také kozlovický brankář Konečný předvedl kvalitní zákrok.

Ve 24. minutě už se ale Patrik Strnad mohl radovat. Lukáš Horák jej vyslal do šance dobrým pasem a pravé křídlo hostů nekompromisně zakončilo střelou k tyči, čímž poslalo svůj tým do vedení.

Kozlovice si poté začaly vytvářet tlak, avšak k gólovým příležitostem to nevedlo. Naopak si musely dávat pozor na nebezpečné brejky Šumperku. Při jednom z nich mohl jít sám na brankáře Lukáš Horák, rozhodčí však odpískal sporný faul útočícího hráče.

Vysoký ofenzivní hráč byl i u další obrovské šance hostů. Hned po změně stran dobře vybídl z narážečky ke skórování Podhorného, jeho rána ale jen orazítkovala břevno kozlovické branky.


Nedáš, dostaneš. Klasické pořekadlo tentokrát zafungovalo ve prospěch domácích. Po akci Žůrka zahrával roh Kaďorek, který přesně našel hlavu Michala Krále. V 50. minutě bylo vyrovnáno a Kozli se hnali za vítězstvím.

Přesto povolili šumperskému celku ještě velkou šanci. V tutovce ale selhal Strnad. Vzápětí si druhou žlutou kartu za řeči vysloužil střídající Filip Rozsíval. Hráč hostů svého kouče rozhodně nepotěšil, na hřišti totiž pobyl pouhopouhých osm minut, po tak krátké době putoval předčasně do sprch.


„Věřili jsme celou dobu, že to utkání zvládneme. Rozhodly dvě věci. To, že soupeř nešel do vedení a vyloučení jeho hráče. Šumperk tam měl šance," podotkl Bureš.


Přesilovku domácí využili v 83. minutě, kdy Kaďorkovu střelu dorazil do branky Libor Žůrek.


Nevídanou věc pak předvedl v 86. minutě hostující Martin Jindra. Kozlovičtí poslali dlouhý míč do vápna, který bránící hráč nepochopitelně chytil „brankářským" stylem do rukou.

Rozhodčímu nezbývalo, než odpískat penaltu, kterou s přehledem proměnil Lukáš Kaďorek. Za stavu 3:1 už poté nebylo co řešit.


„To bylo opravdu kuriózní, to patří do silvestrovského vysílání. Nevzpomínám si, že by si takto někdo spletl roli a stal se gólmanem. Asi ten hráč čekal, že je to ofsajd, nebo nevím," usmíval se bývalý ligový brankář Bureš.


Na druhé straně měl ke spokojenosti daleko lodivod Šumperku Zdeněk Opravil.

„Hodnotí se to těžce. Byl to zápas, který se dvě třetiny vyvíjel v náš prospěch. Zbytečně jsme se potom nechali vyloučit. V závěru, místo toho, abychom soupeře zatlačili, tak přišla nesmyslná ruka Jindry. Nepochopil jsem, proč to chytal do rukou. Myslím si, že to bylo před vápnem, ale to můžeme maximálně dát do námitky. Bylo to nešťastné utkání, ale na druhou stranu jsme nepředvedli špatný výkon. Rozhodla špatná psychika některých našich hráčů," uvedl hostující kouč.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.



poznámky:

FK Kozlovice – FK Šumperk 3:1 (0:1)

1. Sestava Kozlovic: Konečný – Střelec, Michal Král, Tomčík, Sikora – Martin Král – Kaďorek, Matocha, Přikryl (71. Hrušák), Kyselák – Žůrek (88. Hradil)

2. Branky Kozlovic: 50. Michal Král (1), 83. Žůrek (3), 87. Kaďorek z pen. (9)

3. OT (ŽK): Michal Král (1), Kyselák (4), Martin Král (2)

4. OT (ČK): -

5. Diváci: 190

Číst 3435 krát Naposledy změněno pondělí, 24 říjen 2016 17:25