Vytisknout tuto stránku

Kozlovice neustály peklo ve Frýdlantu a končí osmé - 11. 6. 2017

pondělí, 12 červen 2017 20:09
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: DENÍK

Přes pět set diváků a hotové peklo v podhůří Moravskoslezských Beskyd čekalo na fotbalisty Kozlovic v posledním kole letošního ročníku divizní skupiny E ve Frýdlantu nad Ostravicí.

 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí – FK Kozlovice FK Kozlovice
4:0 (1:0)

  • Místo utkání: Frýdlant nad Ostravicí
  • Branky : 8. a 72. Huvar, 50. Svatonský, 57. Ursíni
  • Rohodčí: Škrobák – Mojžíš, Mankovecký
  • Diváků: 540
  • Frýdlant n/O: Čech – Ursíni (66. Janošec), Marek, Svatonský, Kratochvíl (73. Bystroň), Mandičak, Dvořák, Huvar, Střižík, Šigut (73. Chlebek), Hutník
  • Trenéři: Michal Chlebek
  • Kozlovice: Konečný – Zach (46. Heger), Martin Král, Střelec, Sikora – Kaďorek, M. Dostál, Schlehr, Kyselák (64. Vogl) – La. Dlouhý (64. Galetka), Přikryl
  • Trenéři: Kamil Štěpaník, Roman Matějka


Domácí potřebovali za každou cenu vyhrát, aby se vyhnuli sestupu. To se jim nakonec díky výbornému druhému poločasu podařilo v poměru 4:0. Kozly tak Frýdlant odsunul na konečné osmé místo tabulky a mohl slavit záchranu.

„Jeli jsme tam s tím, že chceme minimálně bodovat, ale ten zápas se nám bohužel nepovedl,“ kroutil hlavou trenér Kozlovic Kamil Štěpaník. Ten se na lavičku týmu vrátil na závěrečných pět kol, jeho mise tím končí. Od příští sezony by měl Kozly vést další „staronový“ lodivod Roman Matějka.

Poslední mač pod vedením Štěpaníka tak pro Kozlovice neskončil a ani nezačal nejlépe. Hned z první střely totiž hosté inkasovali, v osmé minutě se prosadil Jiří Huvar. „Pak jsme se ještě osmělili, jednu šanci měl Láďa Dlouhý a druhou Kaďorek, ale brankář domácích chytal výborně,“ vyzdvihl Kamil Štěpaník Marka Čecha. Ano, dnes již jednačtyřicetiletého bývalého gólmana pražské Sparty nebo Liberce.

oločas nicméně skončil za stavu 1:0 pro Frýdlant a zdaleka tedy nebylo hotovo. Rozhodnutí si ovšem domácí přichystali už na 50. a 57. minutu. Na 2:0 zvyšoval Jan Svatonský, třetí gól v Konečného síti pak zaznamenal Jakub Ursíni. Definitivní tečku za výsledkem udělal svou druhou brankou v utkání Huvar.

„Po druhém gólu jsme přestali hrát a domácí si to pak pohlídali. Měli tam pěkné akce,“ uznal Štěpaník a pochválil i výbornou kulisu celého zápasu. „Bylo tam asi pět set diváků. Nás to nějak nepřekvapilo, u nás taky chodí hodně lidí, ale pro domácí to asi byl pěkný závěr sezony, navíc se zachránili. Zaslouženě nás porazili,“ přikyvoval kouč.

Kozlovice tak sice neudrželi šesté místo v tabulce, které bylo v závěru sezony jejich cílem. Ve vyrovnané soutěži to letos dělá konečné osmé místo přesně ve středu pole, které také není zklamáním. „Není to špatné, ale chtěli jsme skončit co nejvýš,“ uzavřel Štěpaník.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3119 krát Naposledy změněno středa, 14 červen 2017 13:03