Vytisknout tuto stránku

Kozlovice potvrdily dobrou formu a skolily Starou Říši - 15.5.2016

úterý, 17 květen 2016 04:26
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice – Divizní fotbalisté Kozlovic opět potvrdili výbornou jarní formu. V neděli si na domácím hřišti poradili se silnou Starou Říší 2:0 a čtyři kola před koncem se posunuli na pěkné páté místo tabulky.

 

Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
2
Stará říše FSC Stará Říše
0
  • Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Martin Král, Michal Král, Heger – Kaďorek, Axamit, Schlehr, Tomčík, Šolín – Galetka (75. Panák, 88. Kadlec)
  • FSC Stará Říše: Neuman - Kadlec, Heide, Príborský, Dvořák, Merhaut (87. Tichánek), Göth, Pokorný Michal (55. Cipruš), Brnický, Vácha (82. Pokorný Radek), Rygl
  • Rozhodčí: Nejedlý – Soukal, Kadlec
  • Branky: 29. Galetka, 54. Kaďorek (pk)
  • Žluté karty: - Merhaut, Vácha, Príborský, Kadlec
  • Červené karty: -
  • Diváků: 220

Kozli brali tři body přes poměrně širokou marodku a na rozdíl od předchozích zápasů tentokrát nastoupili v rozestavení 4–5–1.

První vážné vzrušení připravili fanouškům domácí. Kaďorkův zkrácený roh přistál na břevně branky gólmana Říše Neumana. „Potom jsme převzali aktivitu my," přiblížil trenér Kozlovic Roman Matějka.


Vedení zařídil ve 29. minutě Adam Galetka, jehož přesně našla nepovedená střela Tomčíka, útočník Kozlovic to už měl poměrně snadné.

„Potom jsme se trošku zatáhli a spíš jsme se soustředili na obranu, nebyl to ten náš ofenzivní fotbal, kterým se prezentujeme," připustil Matějka.


Ve druhém poločase pak Stará Říše přitlačila a šla za vyrovnáním, po jedné z brejkových situací se do vápna řítil Kaďorek, udělal to šikovně a vykoledoval si penaltu. Tu pak následně sám proměnil.


Šance hostů obrana domácích v čele s Burešem v bráně přestála, Kozli si tak dokráčeli pro cenné vítězství.


„Bylo to spíš o chybách. My jsme své šance proměnili, Stará Říše ty své ne. Rozhodla i obětavost našich hráčů v našem vápně, kdy jsme kolikrát vykopávali i tutové šance. Těžili jsme hlavně z rychlých přechodů do útoku," shrnul duel kozlovický kouč.


Jeho tým se tedy posunul na skvělé páté místo tabulky a dostal se i před svého nedělního soupeře. V dalším kole na Kozly čeká boj na půdě zachraňujícího se Ždírce nad Doubravou.


„Zajíci se počítají až po honu. Pokud by to ale takto dopadlo i po skončení sezony, tak budeme určitě spokojení. Ve hře je ještě dvanáct bodů, a to je strašně moc. Marodka je navíc obrovská," připomněl závěrem Roman Matějka.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 3844 krát Naposledy změněno úterý, 17 květen 2016 04:38