Vytisknout tuto stránku

Kozlovice před derby přejely HFK Olomouc. Podívejte se - 04.11.2018

pátek, 09 listopad 2018 14:11
Fotbalisté Kozlovice (ve žlutém) doma porazili 1. HFK Olomouc 4:0 Fotbalisté Kozlovice (ve žlutém) doma porazili 1. HFK Olomouc 4:0 Autor: Deník/Jan Pořízek

Podruhé v řadě zvítězili vysoko 4:0 a před závěrem podzimu se dotahují na příčky, kde se chtěli v tomto divizním ročníku pohybovat. Fotbalisté Kozlovic doma nedali šanci 1. HFK Olomouc, který naopak po dvou slibných utkáních s těžkými soupeři na Přerovsku úplně propadl.

FK Kozlovice - 1. HFK Olomouc
4:0 (2:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 18. a 57. Nekuda, 13. Král, 60. Galetka
  • Rozhodčí: Bureš - Kaloč, Trigas
  • ŽK: Řehák - Malenda
  • Diváků: 290
  • Kozlovice: Konečný – F. Přikryl, Král, Řehák, Kyselák – Š. Přikryl (76. Pavelka), Šolín, Stratil, Chudoba (66. Vogl) – Nekuda, Galetka (69. Mazouch)
  • Trenér: Roman Matějka
  • Hranice: Kalina – Rajnoha, Drmola, Krejčí, Koutek – Krumpolc (77. Vlk), Horka, Juráš (69. Spurný), Bořil, Buček – Malenda (46. Schmidt)
  • Trenér: Jaromír Lukášek


„Nepřistoupili jsme k tomu tak, jak jsme plánovali. Domácí nás předčili v přímočarosti, silou, důrazem. Pak už bylo těžké s tím něco dělat,“ mrzelo trenéra Holice Jaromíra Lukáška.

Aktivnější domácí šli do vedení ve 13. minutě. Nekuda hlavou prodloužil rohový kop na Martina Krále a kozlovický kapitán otevřel skóre. O pět minut později pak sám Petr Nekuda zvyšoval na 2:0 po odraženém míči ve vápně.

J„Prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem, co víc, dokázali jsme dát góly. Pak začal hrát HFK, do konce první půlky byl i lepší. Naštěstí hrál do šířky, ne do vápna, přehrával to jak házenou, dokázali jsme se posouvat a vykrýt tyto prostory,“ všiml si kouč Kozlovic Roman Matějka.

Místo snížení tak po změně stran podruhé udeřil zabiják Nekuda a potvrdil střeleckou formu. Na 4:0 upravil v 60. minutě po dlouhém pasu Filipa Přikryla Adam Galetka. Kozlovice daly soupeři po změně stran lekci z produktivity.

 

Lukášek: Nejhorší výkon za mého působení

 

„Herně to bylo vyrovnané, obě družstva na to, jak byl těžký terén, chtěla hrát fotbal. Tam problém nebyl. My hrajeme jen po šestnáctku, nemáme takového hromotluka, o kterého bychom to mohli opřít, my musíme hrát jiným stylem. Dnes to klukům nevyšlo. Za mého působení to byl náš nejhorší výkon,“ nemohl být spokojen hostující kouč Lukášek.

Holice se tak v soutěži dál trápí a patří jí až 11. místo tabulky. Kozlovice se před očekávaným přerovským derby s Viktorkou posunuly na šestou příčku a do atraktivního posledního mače podzimu půjdou v roli nezvykle velkého favorita.

„V Přerově to bude začínat za stavu 0:0, devadesát minut bude před námi, pakliže to ošidíme, prohrajeme. Pokud budeme hrát tak, jako hrajeme už od zápasu s Jičínem, tak vyhrajeme. Je to poslední zápas v sezoně, jestli podceníme derby, bylo by to hodně špatné,“ uvědomuje si Roman Matějka.

Derby je na programu v sobotu od 14 hodin na stadionu v Sokolské ulici.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 2833 krát Naposledy změněno pátek, 09 listopad 2018 14:25