Vytisknout tuto stránku

Kozlovice prohrály bitvu o druhé místo s Hranicemi - 07.10.2018

středa, 10 říjen 2018 15:37
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Okresní derby a souboj o druhé místo tabulky sledovala v neděli necelá čtyřstovka diváků ve sportovním areálu v Kozlovicích.

FK Kozlovice - SK Hranice
0:2 (0:1)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 42. Vyka, 50. Marek
  • Rozhodčí: Kolář – Marek, Kouřílek
  • ŽK: Šolín, Galetka, Kyselák, Nekuda, Řehák, Chudoba – Vyka, Kundrát
  • Diváků: 386
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Mazouch, Řehák, Kyselák – F. Přikryl (35. Š. Přikryl), Z. Matějka (76. Pavelka), Šolín, Vogl (46. Chudoba) – Nekuda, Galetka
  • Trenér: Roman Matějka
  • Hranice: Tomečka – Vavřík, Kundrát, Čáp, L. Lasovský – M. Kuchař, Šišlák – M. Lasovský (88. Kovařčík), Heřmánek (72. D. Kuchař), Marek – Vyka (78. Křenek)
  • Trenér: Radek Fojtů


Domácí tým v něm nestačil na rozjeté Hranice, které si připsaly třetí výhru v řadě, na Přerovsku zvítězily 2:0.

„Pokračovali jsme v nastoleném trendu a navázali na dobrý výkon. Bylo to více emotivní utkání, než ta předešlá, ale měli jsme více ze hry, jsem rád, že jsme to zvládli,“ pochvaloval si hranický trenér Radek Fojtů.

Jeho tým v předchozích dvou duelech zničil soupeře pokaždé pěti góly v poločase. Tentokrát neměl takovou převahu, díky kvalitnímu výkonu si ale vítězství zasloužil. Do vedení šel v závěru první půle zásluhou Marka Vyky.

Namísto tlaku a vydatné snahy o srovnání pak Kozlovice hned po změně stran inkasovaly podruhé, po standardní situaci se trefil Jakub Marek a byl to už jeho desátý gól v sezoně.

„Bylo vyrovnané utkání, čekalo se na chybu, kterou jsme udělali my. Gól s námi zacvičil, ze standardní situace pak Hranice zvýšily na 2:0 a pak byly lepším týmem. Hrály líp na míči, ve větším pohybu,“ uznal kouč Kozlovic Roman Matějka.

„Hlavně naši krajní záložníci dnes zahráli hrubý podstandard, takže jsme nebyli nebezpeční dopředu, soupeř nás tak dokázal přitlačit,“ hledal Matějka příčiny třetí porážky v sezoně.

Na druhé straně pochopitelně převládala spokojenost. Sportovní klub si udržel pozici druhého nejlepšího týmu soutěže a v sobotu přijede na jeho stadion suverén divize z Nového Jičína.

„To, co trénujeme, se nám daří přenášet do utkání. Zatím si to opravdu užíváme a jsme spokojeni. Druhé místo je samozřejmě parádní, jsem rád, že se nám před Jičínem tak daří. Rozdáme si to, chceme víc,“ uzavřel Radek Fojtů.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 2605 krát Naposledy změněno středa, 10 říjen 2018 15:52