Vytisknout tuto stránku

Kozlovice v závěru ukradly bod z hřiště prvních Tasovic - 3.4.2016

úterý, 05 duben 2016 04:31
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Tasovice, Kozlovice – Byla to dokonalá odplata, před zápasem si ale přáli spíše plný bodový zisk. Fotbalisté Kozlovic zavítali v neděli na hřiště vedoucího týmu extrémně vyrovnané divizní skupiny D, Tasovic. Stejně jako jejich soupeř v podzimním vzájemném střetnutí dokázali srovnat až dvě minuty před koncem a odvézt si alespoň bod za remízu 1:1.

 

Tasovice TJ Sokol Tasovice
1
Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
1
  • Tasovice: Šebela – Hrazdílek, Mička, Blahoudek (77. Čermák), Kirschner, Horáček, Hrobař, Paul (83. Machač), Veselý, Lašák, Švarc
  • Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Martin Král, Michal Král, Střelec – Kaďorek, Tomčík, Schlehr, Sikora (62. Vojtášek) – Drápal (61. Axamit) – Žůrek (65. Galetka)
  • Rozhodčí: Gasnárek – Drozdy, Dohnálek
  • Branky: 68. Veselý (PK) – 88. Schlehr
  • Žluté karty: 8. Švarc, 73. Kirschner – 40. Schlehr, 67. Krejčíř
  • Červené karty: -
  • Diváků: 195

„Tasovice sice před zápasem vedly, ale nepřisuzuji tomu nějakou váhu, v této soutěži může poslední porazit prvního. Jeli jsme tam pro tři body. Vzhledem k vývoji zápasu jsem ale nakonec spokojen s bodem," přiznal trenér Kozlovic Roman Matějka.


Celý zápas nepřinesl velké množství vzrušení. Gólových příležitostí bylo hlavně v prvním poločase žalostně málo. „Hrál se bojovný a upracovaný fotbal. Těžko jsme se dostávali do šancí, to samé Tasovice. Byla to fyzicky náročná bitva," popisoval Matějka.


Ve druhé půli pak přišla jediná chyba, která Kozlovické možná stála výhru. V 68. minutě fauloval ve vápně pravý bek hostů Pavel Krejčíř. Následný pokutový kop proměnil Karel Veselý a překvapivý lídr tabulky už opět pokukoval po třech bodech. Jak se ukázalo, bylo to předčasné.


„Po gólu Tasovice jakoby přestaly hrát. Moji kluci přeřadili na jiný rychlostní stupeň. Od té doby jsme byli jasně lepší, skoro jsme soupeře nepustili na naši polovinu kromě jedné brejkové situace po naší chybě," řekl kozlovický kormidelník.


Právě po tomto protiútoku mohli domácí asi definitivně rozhodnout, sami před gólmanem Burešem však nastřelili pouze břevno. V závěru se pak do dvou velkých šancí dostal Martin Schlehr. První ještě gólem neskončila, v 88. minutě už ale po Vojtáškově pobídce hostující záložník zařídil kozlům zasloužené vyrovnání.

„Zasloužili jsme si vyrovnat. Kluci tam nechali prostě všechno, pro tu remízu si šli. Za bojovnost jim chci poděkovat," dodal na závěr Matějka.


Jeho tým je s osmi plichtami remízovým králem divize. Další duel sehrají kozlovičtí fotbalisté v Blansku proti dalšímu těžkému soupeři, kterého na podzim hlavně na domácí půdě táhl známý Petr Švancara.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 3793 krát Naposledy změněno úterý, 05 duben 2016 04:42