Vytisknout tuto stránku

Kozlovice vyhrály v Šumperku, sebraly mu jarní neporazitelnost - 5.6.2016

úterý, 07 červen 2016 04:31
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Šumperk – Fotbalisté Kozlovic připravili Šumperku první jarní porážku na jeho hřišti. Souboj dvou zástupců Olomouckého kraje divizní skupiny D nakonec ovládli díky jedinému vstřelenému gólu hosté.

 

Šumperk FK SAN-JV Šumperk
0
Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
1
  • Šumperk: Kreizl – Purzitidis, Z. Horák (66. Demeter), Jindra, Jurásek – Reichl, L. Horák (75. Konečný) – Muzikant (46. Klimeš), Rozsíval, Podhorný – Nimrichtr
  • Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Michal Král, Martin Král, Heger – Vojtášek (61. Kaďorek), Axamit, Schlehr (80. Galetka), Tomčík, Sikora – Žůrek (90. Kadlec)
  • Rozhodčí: Šula – Hájek, Jahoda
  • Branky: – 65. Sikora
  • Žluté karty: Z. Horák, Purzitidis, Rozsíval – Axamit
  • Červené karty: -
  • Diváků: 90

Celek z Přerovska tak pokazil svému soupeři rozloučení s letošní domácí sezonou, i přes tento neúspěch však nemusí svěřenci trenéra Bohdana Hecla smutnit, již v minulém kole si totiž díky parádnímu jaru zajistili definitivní záchranu v soutěži.


„Zápas byl vyrovnaný a čekal jsem, že to tady budeme mít těžké. Šumperk se celé jaro prezentoval dobrým kombinačním fotbalem, rychlou hrou a přineslo jim to výsledky," prozradil úvodem kouč Kozlovic Roman Matějka.

„My se již několik kol snažíme hrát především poctivě zezadu, což jsme potvrdili další vychytanou nulou a většinou vždy nějaký ten gól dáme. I tentokrát mně bylo jasné, že to bude utkání o jedné chybě a jednom gólu, který jsme dnes dali my, a proto jsme vyhráli," uvedl dále s úsměvem kozlovický trenér.


Na úvodní změnu skóre si pak nepříliš zaplněné ochozy Tyršova stadionu musely počkat až do druhého dějství, v němž měli nejprve obrovskou možnost hosté.

V 60. minutě po centru z pravé strany střílel z první zcela volný Patrik Sikora, jehož pokus ale bravurním zákrokem šumperský gólman Kreizl vyrazil.

O chvíli později se pak již mohl stejný kozlovický hráč radovat, když po akci Martina Schlehra poslal míč nekompromisně do sítě – 0:1.


Za nepříznivého stavu se sice Šumperk snažil stále více tlačit před soupeřovu šestnáctku, měl řadu standardek, jenže domácím chyběl větší klid i důraz při zakončení.

V 78. minutě zamířil z hranice malého vápna domácí Martin Jindra vysoko nad, později se minuly účinkem i odvážné průniky Reichla či Juráska.

A když v samotném závěru odvrátil kozlovický gólman Bureš dobrou ránu Konečného na rohový kop, skončil nedělní duel těsnou výhrou hostů.


„Domácí měli možná herní převahu, snažili se kombinovat a tlačit nás, ale vpředu si toho moc nevytvořili, opravdu vyložených šancí jsme měli víc a hlavně naše obrana fungovala bezchybně, takže můžeme být spokojení," dodal kozlovický Roman Matějka.


„Mrzí mě, že jsme v posledním utkání přišli o jarní domácí neporazitelnost. Chtěl jsem, aby kluci k tomuto zápasu přistoupili se vší vážností a s důrazem, který nás zdobil v duelech, kdy šlo o všechno, ale dnes zůstalo jen u slov. Mám pocit, že už nám trochu dochází baterky," přidal se s hodnocením kouč Šumperku Bohdan Hecl.

„Dnešní zápas se mi z naší strany vůbec nelíbil. Z těch jedenácti hráčů na hřišti jen málo chtělo pro tým udělat něco navíc i za cenu toho, že to bude trochu bolet. Výdej energie i srdíčko mi tam dnes zkrátka chybělo," řekl dále Bohdan Hecl po nevydařeném zápase.

„Soupeř má zkušenější hráče, hrál dobře zezadu a čekal na naši chybu, která nakonec přišla. Pak jsme se sice trochu zvedli a chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale moc šancí už jsme neměli. Zejména při standardkách jsem na naší straně postrádal více soubojů a obětavosti s cílem získat míč," uzavřel své hodnocení trenér Šumperku Bohdan Hecl.



Autor článku: Miroslav Pergl; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4049 krát Naposledy změněno úterý, 07 červen 2016 04:43