Vytisknout tuto stránku

Kozlovice zakončily parádní jaro výhrou a slaví bronz - 12.6.2016

úterý, 14 červen 2016 04:23
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Nakonec končí na bedně! Fotbalisté Kozlovic v posledním kole divize doma zvítězili nad Rosicemi 2:1 a parádní jaro završili posunem na krásné třetí místo tabulky. Lepší byl pouze ambiciózní Hodonín Františka Komňackého a novopečený mistr soutěže z Blanska s hvězdným Petrem Švancarou. Nedělní duel rozhodly dva slepené góly po změně stran.

 

Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
2
Rosice Slovan Rosice
1
  • Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Martin Král, Michal Král, Heger – Kaďorek, Tomčík, Schlehr (90. Kadlec), Sikora (88. Drápal) – Žůrek, Galetka (72. Axamit)
  • Rosice: Balčirák – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Moučka (63. Foral), Kugler, Lang (78. Vítámvás), Selinger, Chlup – Malata
  • Rozhodčí: Gasnárek – Černý, Denev
  • Branky: 54. Schlehr, 56. Kaďorek – 67. Malata (pk)
  • Žluté karty: Krejčíř, Kaďorek – Šíp
  • Červené karty: -
  • Diváků: 320

Slušně zaplněný areál v Kozlovicích sledoval v první půli po dvou větších šancích na obou stranách. Jako první zahrozily Rosice. A nestřílel nikdo jiný než nejlepší kanonýr celé soutěže Petr Malata, gólman Bureš však jeho pokus z úhlu zlikvidoval.

Domácí se osmělili díky Krejčířově nebezpečné hlavičce o chvilku později, také hostující brankář Balčirák ale byl v pozoru. Chvíli poté už však lovil míč ze sítě, to když opět vyrazil hlavičku Krejčíře ke Galetkovi, který sice poslal míč do branky, jednalo se však o ofsajd.


„První poločas byl vyrovnaný. V šatně jsem řekl, ať pokračujeme v tom, co máme nastoleno. Věděl jsem, že to bude o tom, kdo bude víc chtít a taky o tom, kdo bude mít víc štěstí. Šli jsme si za vítězstvím a dotáhli jsme to," byl po zápase spokojen trenér Kozlovic Roman Matějka.


Ve druhém poločase se hned v jeho úvodu postaral o vzrušení Lukáš Kaďorek, jeho střela z přímého kopu ale skončila pouze na tyči. Další standardní situace Kozlů už však skončila brankou. Prodloužený roh uklidil v 54. minutě do branky Martin Schlehr.

Dvě minuty nato se trefil nejlepší střelec Kozlovic Kaďorek. Jeho centrovaný míč ze standardky zapadl po odrazu od tyče až do branky, bylo to 2:0 a zdálo se být rozhodnuto. Domácí diktovali tempo hry a po změně stran byli lepším týmem.


Komplikace však přišla v 67. minutě. Martin Král si při zpracování nákopu hostů pomohl ve vápně rukou a rozhodčí přes protesty, že v podobné situaci by se pokutový kop pískat neměl, penaltu nařídil. Zkušeně ji proměnil Malata a snížil na 1:2.

Žádný tlak hostů se ovšem nekonal, Kozlovice byly nadále lepším týmem, a když závěrečná šance Tomáše Chlupa skončila reflexivním zákrokem Bureše, bylo jasné, že Kozli si z posledního utkání odnesou tři body a posun na pomyslné stupně vítězů.


„Ani po obdrženém gólu jsme se nezatáhli, tým to chtěl dneska prostě urvat," řekl kouč Matějka, který byl navíc po zápase přímo na hřišti „rituálně" ostříhán dohola.

„Sázka byla uzavřena už na podzim. Řekl jsem, že když budeme do pětky, tak mě můžou ostříhat. Na podzim nám to nevyšlo, tak jsme to prodloužili do konce sezony. Já jsem týmu už od ledna věřil, že to dokáže," řekl s úsměvem kozlovický lodivod.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4314 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 září 2016 09:32