Vytisknout tuto stránku

Kozlovice ztratily domácí neporazitelnost. Vykradl je Rýmařov - 14.8.2016

sobota, 17 září 2016 11:42
Muži FK Kozlovice ročník 2016/17 Muži FK Kozlovice ročník 2016/17 Autor: DENÍK

Kozlovice – Domácí porážku okusili naposledy v říjnu loňského roku. Fotbalisté Kozlovic jsou ve svém sympatickém a často hojně navštěvovaném areálu těžce k poražení. V nové sezoně však hned ve druhém kole na domácím pažitu padli. Vykrást kozlovický svatostánek se v neděli podařilo Rýmařovu, který se tak dostal do čela divize.

„Po roce jsme doma prohráli, navíc 0:3. Hodnotí se to těžce, ale dostali jsme lekci z produktivity," měl po zápase jasno kouč Kozlovic Roman Matějka.


Jeho tým si skutečně už v prvním poločase vytvořil dostatek šancí, které však neproměnil. Tu největší spálil před odchodem do kabin Hrušák. Naopak Rýmařov se trefil hned z prví vážnější příležitosti, kdy se prosadil ve 21. minutě Zdeněk Horák.


„Vytvořili jsme si v první půlce asi čtyři gólové šance, které jsme neproměnili. Dostali jsme gól z první vážnější situace, od toho se pak odvíjel celý zápas," kroutil hlavou Matějka.


Hned po změně stran navíc mohl Rýmařov jít do dvougólového vedení, radost mu ale pokazila tyč. V 56. minutě už ale ze standardní situace skóroval Michal Furik.


Kozli měli dostatek příležitostí, v zakončení to však vázlo. Neujal se ani únik Libora Žůrka, další velkou šanci spálil expřerovský Hrušák. Hostující Jiskra naopak definitivně pohřbila naděje domácích už v 61. minutě díky brance Josefa Tomečky.


„Soupeř měl tři gólové šance, které proměnil, my jsme jich měli osm, ale nedali jsme gól, to byl hlavní rozdíl," mrzelo kozlovického trenéra.


Rýmařov tak z Hané odjel se třemi body, díky nimž po dvou kolech vévodí divizní skupině E. Přerovští fotbaloví nadšenci už se mohou těšit na sobotu, kdy se v městském derby potkají domácí Viktorka právě s Kozly. Start utkání je na programu v 16.30.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.



poznámky:

1. Sestava Kozlovic: Konečný – Sikora, Tomčík, Heger – Kaďorek, Matocha, Hrušák, Schlehr, Hradil (56. Kyselák) – Přikryl (65. Ladislav Dlouhý), Žůrek

2. Branky Kozlovic: -

3. OT (ŽK): Matocha (1), Dlouhý (1)

4. OT (ČK): -

4. Diváků: 283

Číst 3002 krát Naposledy změněno neděle, 18 září 2016 18:31