Vytisknout tuto stránku

Na divizi kvalitní podívaná a hlavně výhra domácích Kozlů 2:0 - 26.3.2017

úterý, 28 březen 2017 19:28
Foto ze zápasu Foto ze zápasu Autor: DENÍK

V kozlovickém sportovním areálu sice v neděli foukal nepříjemný studený vítr, počasí ale jinak vyšlo na jedničku a fanoušci se rozhodně nenudili. Dvě neproměněné penalty, na divizi kvalitní podívaná a hlavně výhra domácích Kozlů 2:0. Co víc si jejich příznivci mohli přát.

logo-fk-kozloviceFK Kozlovice – 1. FC Viktorie Přerov logo fc prerov
2:0 (0:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky : 55. a 75. Kaďorek.
  • Rozhodčí:Slabý – Lakomý, Polanský
  • ŽK:Tomčík, Přikryl – Rybka, Z. Dostál, Bogdaň, Kopecký
  • ČK:-
  • Diváků: 625
  • Přerov: Čech – Zimčík (90. Grečmal), Bogdaň, Bubeník – Rybka (57. Chuda), Hýbner, Z. Dostál (69. Bielko), Koller, Kytlica – Kopecký, Blažkovský.
  • Trenér: Jaroslav Matějíček
  • Kozlovice: Kadlec – Zach, Martin Král, Tomčík, Heger – Kaďorek, M. Dostál, Hrušák (67. Vogl), Kyselák – Galetka (77. Přikryl), La. Dlouhý (37. Makowski).
  • Trenér: Tomáš Bureš, Ivo Zbožínek


V kozlovickém sportovním areálu sice v neděli foukal nepříjemný studený vítr, počasí ale jinak vyšlo na jedničku a fanoušci se rozhodně nenudili. Dvě neproměněné penalty, na divizi kvalitní podívaná a hlavně výhra domácích Kozlů 2:0. Co víc si jejich příznivci mohli přát.


Přerovská Viktorka sice nezažívá dobré období, na to se ale v derby nehraje, což bylo na trávníku od začátku znát. Přerované byli po celý zápas naprosto vyrovnaným sokem, navíc kdo ví, jak by vše dopadlo, kdyby úvodní obrovskou šanci proměnil Martin Koller. Na druhé straně zahodil penaltu Kaďorek. Stejně jako v předešlém utkání v Rýmařově, opět ho to ale nakonec vůbec nemuselo mrzet.

„Zápas se mi hodnotí těžko. Ale myslím si, že jsme svým výkonem přispěli k jeho kvalitě. Můj pohled je takový, že jsme měli víc vyložených šancí než domácí. Na hru Kozlovic jsme se připravovali celý týden. Zápas měl skončit nanejvýš remízou," mrzelo přerovského trenéra Jaroslava Matějíčka.

Remízou skončil první poločas, ve druhém už ale úřadoval nejlepší střelec soutěže Lukáš Kaďorek. Ten zažíval menší déjà vu. Před týdnem totiž také neproměnil pokutový kop, pak ale vystřelil svému týmu bod přesně zahraným přímým kopem. A věřte nebo ne, tento kousek zopakoval v nedělním mači v 55. minutě – 1:0

„Kluci mi v šatně v poločase říkali, že to mám za pokutku a mám zase trefit přímák. Povedlo se," usmíval se Lukáš Kaďorek po zápase


Vyrovnání měl po změně stran na noze nejprve střídající Chuda, po něm Kytlica, Přerované se ale v koncovce neuvěřitelně trápí. „Čtvrtý zápas po sobě jsme nedali ani branku. Musíme začít nějak ty šance proměňovat a dotlačit to tam asi kteroukoliv částí těla," trpce se usmíval kouč hostů Matějíček.

Naopak Kozli byli efektivní. Po hraniční ofsajdové situaci se před gólmanem Čechem, který zažíval peprnou premiéru v přerovském dresu po přestupu z Želatovic, zjevil Kaďorek. Vše vyřešil suverénně a zdálo se, že je hotovo.

Jenže Viktoriáni dostali v 85. minutě šanci udělat ze závěru drama. Bogdaň ale dopadl stejně jako Kaďorek. Petr Kadlec jeho penaltu vychytal a jen podtrhl svůj skvělý výkon.

„Rozhodovalo proměňování šancí, nic jiného. Dvě penalty, spousta lidí a ještě vyhráli domácí. Je vždy nádherné, když přijde tolik lidí na divizní utkání," pochvaloval si po zápase lodivod Kozlovic Tomáš Bureš.


Autor článku: Ivan Němeček / Přerovský deník.


Číst 3222 krát Naposledy změněno úterý, 04 duben 2017 09:47