Vytisknout tuto stránku

Tak jsme první no a co! Kozli i bez opor sesadili Slavičín - 11. 9. 2022

pondělí, 12 září 2022 17:19
Tak jsme první no a co! Kozli i bez opor sesadili Slavičín - 11. 9. 2022 Foto: Deník / Jan Pořízek

Vítězný pokřik opět rozburácel šatnu fotbalistů Kozlovic. Tentokrát se k tomu mohl přidat i známý popěvek „Tak jsme první, no a co!“. Kozli v neděli v souboji o čelo divize E porazili do té doby stoprocentní Slavičín 3:1 a to i bez klíčových hráčů.

FK Kozlovice – FC TVD Slavičín 3:1 (2:0)
 
  • Místo utkání: Kozlovice
  • Rozhodčí: Slováček – Vychodil, Šimoník
  • ŽK: Střelec – Školník, Goňa
  • Diváci: 315
  • Branky: 18. a 73. Střelec, 7. Skopal – 56. Žůrek
  • Kozlovice: Obzina – Vítek (92. Bartůněk), Kostka, Řehák, Střelec – Kozák – Kaďorek, Skopal, Kyselák, Vogl – Nekuda
  • Trenér: František Rolinc

[/block]

 

„Chtěl bych poděkovat klukům za další parádní zápas. Na soupeře jsme se připravovali, bohužel u nás v týdnu řádila viróza, takže jsme museli hrát bez tří hráčů základní sestavy,“ řekl úvodem kozlovický kouč František Rolinc.

Špílachr Strašák ani útočník Galetka nemohli nastoupit, stejně tak křídelník Smolka. Poprvé tak od začátku hrál stále ještě ne stoprocentní Petr Nekuda, úplně fit nebyl ani stoper a kapitán Alex Řehák.

Přesto šli domácí do vedení 1:0 už v 7. minutě, kdy Kyselák vybojoval ve středu hřiště míč, předal ho do strany Kaďorkovi, který našel ve vápně Dominika Skopala a ten otevřel skóre.

„Chtěli jsme hrát na rychlé protiútoky, které nám skvěle vyšly. Některé jsme ještě neproměnili – Peťa Nekuda tentokrát nastřelil břevno z vyložené šance, Ondra Kyselák nedal do prázdné brány, gólman se mu tam ještě stihl přemístit,“ popisoval Rolinc.

Nedělní duel pak měl hlavně dva hrdiny. Lukáš Kaďorek totiž asistencí zařídil všechny tři góly Kozlovic. Ten druhý a třetí posadil z rohu na hlavičku Davida Střelce. Netradiční střelec se tak stal nečekaným hrdinou střetnutí.

„Připravili jsme se a zvládli to bravurně. Věděli jsme o soupeři, že hraje dlouhé míče a je silný ve standardních situacích. To naši kluci zvládli parádně,“ pochvaloval si kozlovický trenér.

Jediný gól inkasoval jeho tým v 56. minutě, kdy se prosadil Jakub Žůrek, dvacet minut před koncem ale přišla Střelcova pojistka a Kozlovice se tak nově vyhřívají na čele divizní tabulky.

„Fanoušci si tady dělají srandu – jsme první, no a co. S výsledkem jsem maximálně spokojený, porazili jsme prvního a dostali jsme se na vedoucí místo,“ uzavřel František Rolinc.

Kozli jsou bod před Slavičínem a dva body před Šternberkem. V neděli už je v Přerově na programu tradiční městské derby s domácí Viktorkou, která padla vysoko 2:9 na půdě B-týmu Zbrojovky Brno.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 998 krát Naposledy změněno pondělí, 12 září 2022 17:32