Vytisknout tuto stránku

To je start! Kozlovice rozdrtily i Slavičín a vedou divizi - 13. 8. 2017

pondělí, 14 srpen 2017 20:56
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Exkluzivní vstup do letošního ročníku divize mají za sebou fotbalisté Kozlovic. Výhodu domácího prostředí v prvních dvou kolech využili dokonale. Šest bodů, skóre 9:0 a momentální první místo v tabulce. Taková je bilance týmu z Přerovska i díky nedělní překvapivě vysoké výhře 4:0 nad jedním z možných favoritů divize – Slavičínem.

 FK Kozlovice - FC TVD Slavičín
4:0 (2:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky : 18. a 68. Galetka, 44. Krejčíř, 72. Nekuda
  • Rohodčí: Macrineanu – Richtár, Koláček. ŽK: Krejčíř, Pavelka – Školník
  • Diváků: 248
  • Kozlovice: Konečný – Krejčíř, Ma. Král, M. Dostál, Heger – Kaďorek, Mazouch (80. Tomčík), Schlehr, Kyselák (75. Přikryl) – Nekuda, Galetka (72. Pavelka)
  • Trenéři: Roman Matějka
  • Frýdek n/O: Vypušťák – Goňa, P. Elšík, T. Švach, Kocián – P. Švach, Horáček, Školník (80. Šebák), Pastorek (60. Salajka) – Kříž (67. Šťastný), Juřica
  • Trenéři: Pavel Prešnajder


„Nedostat doma gól ve dvou kolech a dát jich devět, to je samozřejmě dobrý vstup do divize. Ta sezona je ale strašně dlouhá. Nicméně budeme se snažit formu týmu udržet co nejdéle,“ slibuje kozlovický kouč Roman Matějka

Jeho tým v neděli na hřišti dominoval. Asi nikdo by se nemohl divit, kdyby se opakoval scénář z úvodního kola, kdy to po půlhodině bylo už 4:0 pro domácí. Tentokrát se Kozli v prvním poločase trefili dvakrát. Poprvé míč do sítě dotlačil v 18. minutě Adam Galetka.

Druhý úder zasadily Kozlovice Slavičínu před odchodem do šaten. Zkušený bek Pavel Krejčíř se prosadil šikovně hlavou. Vedení 2:0 bylo minimálně zasloužené.

„Rozhodlo, že jsme dnes byli kvalitnější. Kromě první pětiminutovky kluci zapnuli, začali jsme soupeře přehrávat. Trošku mě začalo mrazit, když jsme nevyužili dvě nebo tři další tutovky, protože od 35. minuty se hra trošku začala vyrovnávat. Ale hodně důležitý byl gól do kabiny,“ ví dobře Roman Matějka.

Hosté se do první vážnější šance dostali až v 51. minutě, brankář Konečný ovšem byl připraven. „Soupeř hrozil ze standardních situací po našich faulech, na to jsme kluky museli v šatně upozornit,“ prozradil kozlovický trenér.

Ve druhé půli se hra přeci jen trošku vyrovnala, ovšem domácí byli i tak nebezpečnější. Na 3:0 dával po pohledné individuální akci Galetka. Na 4:0 uzavřel opět dobře hrající hrot Petr Nekuda, který nekompromisně ztrestal nevyužitou největší šanci Slavičína. Tu měl chvilku předtím na hlavě Kocián.

Kozlovice tak patří mezi trio po dvou kolech stoprocentních týmů. Šest bodů získal také Havířov a Brumov. V dalším kole Kozli v neděli zajíždějí do Opavy.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3194 krát Naposledy změněno pondělí, 14 srpen 2017 21:17