Vytisknout tuto stránku

Výbuch Kozlovic. Někteří by se měli zamyslet, kroutil hlavou kouč - 7.5.2023

pondělí, 08 květen 2023 21:00
Výbuch Kozlovic. Někteří by se měli zamyslet, kroutil hlavou kouč - 7.5.2023 FOTO: Deník / Ivan Němeček

Po suverénní výhře v očekávaném derby čekal tohle málokdo. Fotbalisté Kozlovic padli na půdě zachraňujícího se Bzence 2:3. „Ještě tomu sám nevěřím,“ přiznává trenér bývalého lídra tabulky divize E František Rolinc.

TJ Slovan Bzenec – FK Kozlovice 3:2 (1:1)
 

  • Místo utkání: Baťov
  • Rozhodčí: Potiorek – Krupa, Štipčák
  • Diváci: 220
  • ŽK: Bílý, Zůbek, Žák – Vítek, Smolka, Řehák
  • Branky: 18. Zůbek, 64. Vaďura, 90. Kasala – 10. Strašák, 52. Kostka
  • Kozlovice: Kadlec – Vítek, Kostka, Řehák, Kyselák – Kozák (70. Smolka) – Kaďorek, Skopal, Strašák, Vogl – Galetka (78. Olšanský)
  • Trenér: František Rolinc

 


Ten svým svěřencům vytýkal alibismus, zbytečné individuální chyby i málo týmové pojetí hry. „Vyloženě jsme soupeři darovali body. Tohle bylo utkání, které jsme si měli užít a suverénně vyhrát. Do dvacáté minuty to mělo být 3:0,“ kroutil Rolinc hlavou.

Ujala se však pouze Strašákova povedená rána ze střední vzdálenosti. Po chybě Vogla s Kozákem však přišlo rychlé srovnání. „Dostaneme gól a začneme hrát na schovávanou. Takový alibismus,“ nechápal František Rolinc.

Po změně stran sice hlavou vrátil Kozlovicím vedení Kostka, favorit ale nehrál v pohodě. V 64. minutě přišla ztráta Strašáka a trest v podobě vyrovnání Vaďury.

„Domácí hráli dlouhé balony, na to jsme byli připraveni. Vepředu mají Kasalu s Vaďurou, kteří nás přesto sestřelili. Trestali nás z parádní hry útočníků,“ uznal kozlovický lodivod.

Právě kapitán Bzence Petr Kasala v 90. minutě rozhodl o šokujícím triumfu pro domácí. Situaci ale předcházelo propadnutí Kyseláka na levé straně, dobrý centr a špatné vyběhnutí brankáře Kadlece.

„Děláme hrubé chyby. Někteří hráči by se nad svými výkony měli zamyslet. Individuální chyby můžeme dělat, ale ne v takovém množství,“ řekl František Rolinc a nechtěl být konkrétní.

„Když vedeme, máme tam parádní úseky hry, soupeři kolikrát nepůjčíme míč a vše je v pořádku. Pak ale přijde nějaké špatné řešení situace, začneme vymýšlet, hrát si na větší fotbalisty, než někteří jsme, a soupeř nás potrestá,“ pokrčil trenér rameny.

Takřka vyhrané utkání tak Kozlovice na jaře už podruhé ztratily v samotném závěru. Gól z 90. minuty dal vzpomenout na prohru 1:2 na půdě Baťova.

„Bylo to skoro přes kopírák. Bavil jsem se po zápase v Bzenci s místními a ti uznali, že jsme byli fotbalovější. Ale soupeř to urval srdcem. My jsme mysleli, že jsme fotbalisti a přijde to samo. O tom se bavíme celé jaro. Nefunguje nám to kolektivně,“ uzavřel František Rolinc.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 943 krát Naposledy změněno pondělí, 08 květen 2023 21:10