Vytisknout tuto stránku

Vymyšlená penalta i osm gólů za poločas. Kozli se šetřili před derby - 04. 10. 2021

úterý, 05 říjen 2021 19:55
Vymyšlená penalta i osm gólů za poločas. Kozli se šetřili před derby - 04. 10. 2021 Foto: Deník/Jan Pořízek

Osm gólů za poločas v divizi? Nevšední zážitek nachystali bezmála čtyřstovce divákům v Kozlovicích domácí fotbalisté v okresním derby se Všechovicemi. Domácí lídr tabulky z velmi diskutabilní penalty v nastaveném čase srovnával na 4:4.

FK Kozlovice – Tatran Všechovice 4:4 (4:4)
 

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Rozhodčí: Wawrzyk – Kaloč, Bebenek
  • Diváci: 375
  • ŽK: Král – P. Plešek, Zezulka, J. Plešek, Orava, Hrdlička
  • Branky: 5. Galetka, 35. Skopal, 39. vlastní Orava, 45. z pen. Kaďorek – 11. Dluhoš, 27. Skácel, 31. Geryk, 44. Hrabovský.
  • Kozlovice: Unger (46. Kadlec) – M. Kadlec, Střelec, Kozák, Kyselák – Král – Kaďorek, Skopal, Vogl (46. Šrom) – Chudoba (46. Niesner), Galetka.
  • Trenér: Vlastimil Chytrý
  • Všechovice: Konečný – Geryk, P. Plešek, Adamčík (73. Richter), Dluhoš, Zezulka, J. Plešek, Hrdlička, Skácel (92. Rakovský), Hrabovský.
  • Trenér: Petr Zatloukal

 


Důvody poločasové přestřelky? Nebezpečné standardní situace i vynucené personální změny na obou stranách.

„Kluci zvládli hru na netradičních postech, třeba Orava hrál poprvé v životě na pozici stopera a odehrál velmi dobrý zápas,“ zmínil přes vlastní gól jindy ofenzivního tahouna Tatranu trenér hostů Petr Zatloukal.

To Kozlovicím ze hry vypadli kapitán Alex Řehák, trest si odpykává Tomáš Strašák, chyběl i nejlepší střelec Petr Nekuda, kterému se narodila dcera, se zdravotními problémy nastupovali Kamil Chudoba či Michal Šrom.

„V pátek nás trénovalo devět zdravých. Musím poděkovat hlavně trenérům dorostu, že nám posunuli kluky, kteří ještě ráno hráli za dorost,“ vzkázal kozlovický kouč Vlastimil Chytrý a nezapomněl ani na své svěřence.

„Hráčům, kteří dnes nastoupili, musím také poděkovat. Makali, za stavu 1:3 se rvali o výsledek. Remíza je pro nás vítězství. Musím přiznat, že soupeř byl v prvním poločase jednoznačně lepší. Nám pomohl rozhodčí, ta penalta za mě jednoznačně nebyla,“ vrátil se Chytrý k nejvíce diskutovanému momentu utkání, přestože sporných výroků bylo na obou stranách v neděli požehnaně.

V nastaveném čase se po dalším z rohů dostal míč k Davidu Střelcovi, rychleji u balonu ale byl Jan Plešek a zdálo se, že hrál čistě. Hlavní sudí Wawrzyk odpískal pokutový kop.

„Mrzí nás to, měli jsme pocit, že ta penalta být neměla. Jenda Plešek jasně tvrdil, že hrál míč. To nás hodně utlumilo a srazilo,“ kroutil hlavou Petr Zatloukal.

„Je vidět, že v této soutěži rozhodčí ovlivňují utkání. Dnes Všechovicím určitě ublížili,“ uznal i domácí lodivod Chytrý.

Po změně stran už žádná branka paradoxně nepadla a souboj lídra divize E s aktuálně devátým celkem tabulky skončil dělbou bodů.

„Diváci se museli bavit, ale pro nás to bylo trošku nešťastné. Měli jsme pocit, že dnes na ty body dosáhneme. Už přes týden jsme se na zápas chystali a hráli jsme výborný fotbal. Uhrát bod v Kozlovicích je nicméně super,“ řekl všechovický trenér Zatoukal.

Derby je za dveřmi

Kozli, kteří nastoupili s kapitánem Kaďorkem a Petrem Kadlecem v bráně po změně stran, měli v hlavách i derby s Přerovem, které svěřence Vlastimila Chytrého čeká v sobotu na stadionu v Sokolské ulici.

„Bod je pro nás v tomto složení super, do derby jdeme z prvního místa, což jsme před zápasem v Přerově chtěli,“ uvedl kouč Kozlovic s tím, že některé hráče chtěl na sobotu pošetřit.

„Pro mě osobně je derby v Přerově jedním ze dvou nejdůležitějších bodů v sezoně,“ uzavřel Chytrý.

Bitva o Přerov je na programu v sobotu od 15 hodin.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 1283 krát Naposledy změněno úterý, 05 říjen 2021 20:11