FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov

5:1 (2:0)

Detail
Olomoucký kraj


Bitvu o Přerov sledovalo 850 diváků. Kozli sestřelili Přerov v první půli - 08.05.2019

čtvrtek, 09 květen 2019 07:46
Bitvu o Přerov sledovalo 850 diváků. Kozli sestřelili Přerov v první půli - 08.05.2019 Autor: Deník/Jan Pořízek

Rekordní návštěva sledovala sváteční přerovské derby v Kozlovicích. Dle zápisu si souboj domácích fotbalistů s Viktorkou nenechalo ujít 850 diváků. Sledovali sladkou odplatu Kozlů za podzimní překvapivou výhru Přerova 2:1. Středeční duel ovládli domácí poměrem 3:1.

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
3:1 (3:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 13. Baculák, 36. Galetka, 40. Řehák – 82. Bubeník
  • Rozhodčí: Fabeš – Dudek, Broskevič
  • ŽK: Nekuda, Vogl, Schlehr, Konečný – Koplík, Kocian, Václavíček
  • Diváků: 850
  • Kozlovice: Konečný – Vogl, Král, Řehák, Heger – Z. Matějka, Schlehr, Baculák (65. Stratil), Kyselák (70. Chudoba) – Galetka, Nekuda (80. Brabec)
  • Trenér: Roman Matějka
  • Přerov: Sohlich – Hrabal, Václavíček, Dlouhý, Bubeník – Koplík, Šlajs, Kocian (78. Bielko), Zimčík – Havlíček (63. Blažkovský), D. Chuda (63. Berky)
  • Trenér: Richard Švehlík


„Těšili jsme se a jsme rádi, že jsme jim to vrátili. Prohrát 1:2 s Přerovem, který v té době nebyl dobře naladěný, to bylo neakceptovatelné,“ měl jasno útočník Kozlovic Adam Galetka.

Podceňovaná Viktorka nicméně začala aktivně, Zimčíkův přímý kop jen těsně minul bránu Konečného. Vlastně se poměrně dlouho hrála naprosto vyrovnaná partie. Pak ale přišla chyba hostů ve středu hřiště, kterou potrestal Jaroslav Baculák.

„Prvních deset, patnáct minut byl Přerov podle mě lepší. Pak jsme dali první gól, zvedlo se to a zatlačili jsme je,“ ohlížel se Adam Galetka.

Právě nejlepší střelec Kozlů zvyšoval po rohovém kopu ve 36. minutě trošku šťastně na 2:0.

„Samozřejmě to bylo se štěstím. Po rohu tam byl odražený balon, vracelo se to zpátky, na dlouhou nohu jsem dojížděl do brány a zaplaťpánbůh to tam spadlo,“ oddechl si Galetka.

„Do zápasu jsme vstoupili určitě dobře. Spíš mě mrzely chyby při druhém a třetím gólu po standardkách, i když dle mého názoru u branky na 2:0 byla jasná ofsajdová situace,“ upozornil hostující trenér Richard Švehlík.

Druhý gól ale platil a jako by Přerovany položil ještě více. „Těžko se to hodnotí, protože si nemyslím, že jsme dnes byli horším týmem. Rozhodly chyby, které nás potápí celou dobu. Něco si řekneme v šatně a jsme schopni to plnit pětadvacet minut. Nevím, co se nám pak odehrává v hlavách. Dostaneme gól a zápas zabalíme,“ kroutil hlavou kapitán Viktorie Ondřej Václavíček.

Ve 40. minutě se po dalším centrovaném míči prosadil domácí stoper Alex Řehák a hosté mohli být rádi, že Kyselák do šatny ve stoprocentní šanci nechal vyniknout brankáře Sohlicha.

ŽÁDNÝ „LIVERPOOLSKÝ“ ZÁZRAK

Po změně stran domácí tlak opadl. Žádný „liverpoolský“ zázrak se ale v Kozlovicích nestal. Přerované se zmohli pouze na snížení v 82. minutě, kdy se míč ve vápně odrazil k Bubeníkovi, který nekompromisně snížil.

„Gól jde na mě. Byla tam střela, já jsem to tečoval a bohužel z toho byl gól,“ popisoval útočník Kozlů Adam Galetka.

Jeho tým i tak mohl slavit poměrně poklidně vítězství v ostře sledovaném derby.

„V první půlce jsme vytěžili z minima maximum. Ve druhé jsme si těch šancí vytvořili dost na čtvrtý gól. Myslím si, že Přerov dopředu neměl sílu dát nám další góly, takže se to dohrálo celkem v klidu,“ zhodnotil duel kouč Kozlovic Roman Matějka.

Sváteční den skutečně přinesl sváteční atmosféru a hlavně diváckou návštěvu, kterou si hráči vychutnali plnými doušky. A to i ti přerovští.

„Kulisa byla super, přišla nás podpořit i mládež z Viktorky. Určitě bylo víc lidí na straně Kozlovic, ale atmosféra super,“ přitakal Ondřej Václavíček.

Přerov ale kromě prohry musel po utkání skousnout další nepříjemnost. Ústí doma porazilo 4:2 Heřmanice a přiblížilo se předposlední Viktorce na rozdíl čtyř bodů.

„Nemůžeme čekat, že Ústí bude celou dobu prohrávat. My musíme něco vyhrát. Jestli se nám to nepodaří, tak v téhle soutěži nemáme co dělat,“ nebral si servítky přerovský kapitán.

Kozlovice si naopak připsaly třetí výhru v řadě a zdá se, že na jaře konečně získávají očekávanou herní pohodu. Tu mohou potvrdit v neděli, kdy doma hostí od 17 hodin poslední Ústí. Přerov zabojuje o body v sobotu ve Vsetíně.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


 

Číst 2753 krát Naposledy změněno čtvrtek, 09 květen 2019 08:08

19. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 17 42
2. Kozlovice 17 41
3. Vsetín 18 36
4. Bzenec 17 35
5. Slavičín 18 31
6. Holešov 17 27
7. Šternberk 18

25

8. Nové Sady 18 24
9. Kostelec na Hané 18 24
10. Všechovice 18 19
11. Skaštice 18 19
12. HFK Olomouc 18 19
13. Rýmařov 18 18
14. Baťov 18 16
15. Přerov 18 15
16. Nový Jičín 18 12
Kompletní tabulka


 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION