FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov

5:1 (2:0)

Detail
Olomoucký kraj


Dvě penalty, třetí výhra pro Kozlovice. Ždírec odjel s prázdnou - 25.10.2015

úterý, 27 říjen 2015 18:09
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice – Třízápasová série porážek a celkově dosavadní špatný podzim. To je deka, která před nedělním utkáním fotbalové divize D ležela na fotbalistech Kozlovic. Svěřenci trenéra Romana Matějky ji ale tentokrát hodili za hlavu a na domácím hřišti vybojovali svou teprve třetí výhru v soutěži, tentokrát nad Ždírcem nad Doubravou. Po výhře 3:1 se tak posunuli na dvanácté místo v tabulce.

 

Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
3
Ždírec Tatran Ždírec nad Doubravou
1
  • Kozlovice: Kadlec – Střelec, Martin Král, Dostál, Heger – Kaďorek, Sikora, Schlehr, Šolín, Hradil (81. Nevřela) – Žůrek (74. Galetka)
  • Ždírec: Rezničenko – Kysilko, Michalec, Čalkovský, Pátek (39. Fikar) – Smejkal, Štukhejl, Novotný, Mrázek – Najman (79. Klimeš), Kolouch
  • Rozhodčí: Kneisl – Duda, Černoevič
  • Branky: 20. Šolín, 26. Hradil, 45. Kaďorek (PK) – 12. Novotný
  • Žluté karty: Šolín, Sikora, Žůrek, Schlehr – Rezničenko, Michalec, Čalkovský, Klimeš
  • Červené karty: -
  • Diváků: 160

„Celý podzim nás provází zbytečné hrubky a trošku smůly. My se trestáme vlastně sami. Málokdy nás soupeř nějak vykombinuje nebo přehraje. Většinou inkasujeme po našich úplně dětských chybách," připomenul trenér Matějka příčiny předešlých nezdarů.


Zápas se Ždírcem nezačal jinak. Kapitán domácích Martin Král nezvládl pod tlakem malou domů, a školácky jí spíš vybídl hostujícího Pavla Novotného ke skórování. Ten tak ve 12. minutě rozradostněl početnou skupinku fanoušků z Vysočiny, kteří se po celý zápas starali o výbornou atmosféru.

Kozlovičtí ovšem nesložili zbraně. Výborné utkání sehrál bývalý baníkovec Libor Žůrek. Poprvé o sobě dal výrazněji vědět už v 8. minutě, kdy nastartoval své stále ještě rychlé nohy, pohrál si se stoperem hostů a předložil do stoprocentní šance Kaďorkovi, ten však ještě neuspěl.

Domácí spasil sice šťastný, ale krásný gól. Jakub Šolín se ve 20. minutě na hranici vápna s ničím nemazal a zkusil střelu levačkou. Ta mu sice úplně nesedla, avšak oblouček zaplachtil přesně do šibenice bezmocného gólmana Ždírce Rezničenka.


„Pomohl nám trošku šťastný gól na 1:1. Pokud ale chcete dát gól, musíte vystřelit," usmíval se po zápase kozlovický kouč.


Nedlouho poté sehráli Kozlovičtí výborně protiútok. Míč šel po ose Kaďorek, Schlehr, Hradil, a byl to právě Dominik Hradil, kdo vystřelil Kozlům vedení 2:1. Prakticky vzápětí mohl skórovat Žůrek, jeho střela však byla sražena těsně vedle Rezničenkovy brány. Chvilku nato to byl opět bývalý prvoligový útočník, kdo se pěkně protáhl po pravé straně kolem obránce a centrem poslal „loženku" Schlehrovi, jeho volej ale skončila mimo.

Přeci jen se domácí radovali ještě před odchodem do kabin. Lukáš Kaďorek vystihl rozehrávku soupeře a pelášil sám na Rezničenka. Ten musel v pokutovém území zatáhnout za záchranou brzdu, nemohlo následovat nic jiného než penalta. Tedy mohlo, červenou kartu však k překvapení většiny fanoušků ždírecký gólman neviděl.

„Soupeř dělal chyby v přechodové fázi vzadu. Oba góly na 2:1 a na 3:1 jsme dali po brejkových situacích, kdy zachybovala soupeřova obrana, a my jsme toho využili. V tom je hlavní důvod dnešní výhry," řekl Matějka.


Ždírec se snažil celé utkání kombinovat, k žádným velkým šancím to však nevedlo. Až ve druhé půli po hodině hry zahrozil po individuální akci Michal Najman, střela ryšavého křídelníka šla ale vedle brány domácího Kadlece. Na druhé straně pak vzápětí znovu zahrozil Libor Žůrek.

Nejkrušnější chvilky zažívaly Kozlovice dvacet minut před závěrečným hvizdem. Tibor Heger ve vápně podrazil Štukhejla, penalta se tak kopala i na druhé straně. Hostující Novotný však svůj druhý gól v utkání nepřidal, díky čemuž bylo prakticky rozhodnuto. Petr Kadlec se při penaltě vyznamenal.


Zajímavý moment pak přišel v 74. minutě, kdy šel ze hřiště Libor Žůrek. Ten na svůj první gól za Kozlovice stále čeká, v neděli mu byl velice blízko, střídání tak nesl s velkou nevolí. U diváků si ale za svůj výkon vysloužil hlasitý potlesk.

„To střídání nepřišlo v žádném případě kvůli výkonu Libora Žůrka. Z taktického hlediska jsem tam poslal čerstvého útočníka pro brejkové situace. Libor dneska zahrál jeden ze tří nejlepších zápasů na podzim. Rval se, bojoval vpředu, nervy u něj trošku pracují, ale to střídání bylo čistě taktické," prozradil trenér Kozlovických.

V závěru střetnutí ještě čerstvý Galetka dokázal vstřelit branku, jenže ta kvůli ofsajdu nemohla být uznána. Domácí to ovšem mrzet nemuselo, díky zasloužené výhře 3:1 vybojovali potřetí v sezoně tři body.


„Samozřejmě musím pochválit mé kolegy Laďu Dlouhého s Jankem Fedurcem, kteří tým připravili, protože já jsem byl týden v Praze na trenérské licenci, takže mi tým výborně připravili," vzkázal na závěr Roman Matějka.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4513 krát Naposledy změněno úterý, 27 říjen 2015 18:22

19. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 17 42
2. Kozlovice 17 41
3. Vsetín 18 36
4. Bzenec 17 35
5. Slavičín 18 31
6. Holešov 17 27
7. Šternberk 18

25

8. Nové Sady 18 24
9. Kostelec na Hané 18 24
10. Všechovice 18 19
11. Skaštice 18 19
12. HFK Olomouc 18 19
13. Rýmařov 18 18
14. Baťov 18 16
15. Přerov 18 15
16. Nový Jičín 18 12
Kompletní tabulka


 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION