FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov

5:1 (2:0)

Detail
Olomoucký kraj


Kozlovice srazily havířovské naděje na postup. Hosté to neunesli - 20.05.2018

úterý, 22 květen 2018 21:02
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Rozkopanými dveřmi hostující šatny skončilo nedělní utkání fotbalové divize E mezi domácími Kozlovicemi a Havířovem.

FK Kozlovice - MFK Havířov
2:0 (0:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 53. Nekuda, 77. Š. Přikryl
  • Rozhodčí: Částečka – Mankovecký, Zavřel
  • ŽK: Š. Přikryl, Nekuda, Konečný – Zupko, Hottek
  • ČK: 55. K. Skoupý (po 2. ŽK)
  • Diváků: 325
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Král, Řehák, Heger – Š. Přikryl, Petržela (86. Mazouch), Šolín, Chudoba (78. Vogl) – Nekuda, Galetka (64. Pavelka)
  • Trenér: Roman Matějka
  • Havířov: měták – K. Skoupý, Igbinoba, Hottek, L. Skoupý – Wojnar, Zupko – Klejnot (84. Sedláček), Lišaník (77. Chlopek), Förster – Omasta (84. Baran)
  • Trenér: Miroslav Matušovič


Těžko říct, jestli se Indiánům nelíbil výkon hlavního sudího Částečky, který si „dovolil“ vyloučit Karla Skoupého a písknout proti hostům penaltu, nebo zkrátka fakt, že Havířov toužící po postupu do 3. ligy nezvládl jeden z klíčových zápasů. Kozlovice zvítězily 2:0 a situace v tabulce se čtyři kola před koncem opět zamotává.

„Za chyby se platí, a my za ně dnes zaplatili. Ať si každý sáhne do svědomí, co chce dokázat, a co je pro to schopný obětovat, protože jedna věc je jistá. Historie si pamatuje jen vítěze a zbytek ji nezajímá. A taky to, že zadarmo není nikdy nic,“ uvedl trenér Indiánů Miroslav Matušovič. Zadarmo rozhodně jeho tým neměl ani pozápasové řádění v šatně.

To na druhé straně bylo po středečním debaklu ve Frýdlantu už zase veselo. „Tam jsme dostali nakopáno jak malí kluci. S klukama jsme si to vyříkali, dnes to bylo o přístupu. Základem byla poctivá práce. Pohlídali jsme si to vzadu,“ byl spokojen kozlovický kouč Roman Matějka.

Pravdou je, že Havířovští po celý zápas prokazovali velkou kvalitu. Utkání mělo úroveň a hosté byli více na míči. Kozli však výborně bránili a čekali na svou šanci. Ta přišla po změně stran.

V další z brejkových situací vyslal Nekuda dopředu Galetku, ten vrátil do vápna parťákovi z útoku a nejproduktivnější ofenzivní duo soutěže otevřelo skóre. Nekuda to opět trefil náramně a odstartoval úsek hry, který rozhodl o osudu nedělního utkání.

NEPROMĚNĚNÁ PENALTA? NEMRZELA

Ani ne o dvě minuty později totiž dal svou frustraci směrem k rozhodčímu hlasitě najevo Karel Skoupý, ovšem zapomněl, že už má žlutou kartu. Sudí poslal havířovského beka předčasně do sprch. To ale není vše, Kozli chytře rozehráli na krátko standardku a po faulu na Chudobu se pískala penalta. Tu však Galetka neproměnil.

Přesto se domácí dostali do dvoubrankového vedení. V 77. minutě šel do otevřené havířovské obrany Štěpán Přikryl. V situaci jeden na jednoho uplatnil svůj důraz a nakonec s troškou štěstí překonal hostujícího gólmana Smětáka.

„Při obranných standardkách zůstávám na půlce a čekám na brejk. Kluci zavolali, že jsem sám, otočil jsem se, byl se mnou jen jeden obránce. Pokopnul jsem si to, naštěstí se to tam pak ke mně ještě odrazilo od gólmana,“ popsal situaci střelec gólu na 2:0.

Kozlovice si tři body pohlídaly. Jsou nadále šesté, na čtvrtý Havířov však ztrácejí pouhé dva body, na vedoucí Ústí a Nový Jičín bodů pět.

„Tabulku pořád neřešíme. Hodně nám dnes pomohl návrat Martina Krále do sestavy. Obrana se zklidnila, přinesl do ní klid a přehled. Byl to jeden ze stěžejních kamenů, chyběl mi čtyři týdny,“ připomněl Roman Matějka důležitost kapitána týmu.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 2862 krát Naposledy změněno úterý, 22 květen 2018 21:18

19. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 17 42
2. Kozlovice 17 41
3. Vsetín 18 36
4. Bzenec 17 35
5. Slavičín 18 31
6. Holešov 17 27
7. Šternberk 18

25

8. Nové Sady 18 24
9. Kostelec na Hané 18 24
10. Všechovice 18 19
11. Skaštice 18 19
12. HFK Olomouc 18 19
13. Rýmařov 18 18
14. Baťov 18 16
15. Přerov 18 15
16. Nový Jičín 18 12
Kompletní tabulka


 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION