FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Kozlovice stráví přípravu doma. Jeden Kadlec odešel, druhý se vrátil - 14. 7. 2022

pondělí, 25 červenec 2022 20:47
Kozlovice stráví přípravu doma. Jeden Kadlec odešel, druhý se vrátil - 14. 7. 2022 Foto: Deník / Ivan Němeček

Převážně v domácím prostředí odehrají svá přípravná utkání fotbalisté divizních Kozlovic, kteří se společným tréninkem začali ve středu. Vypořádat se budou muset s odchodem pravého beka Milana Kadlece a možnými dvěma dalšími odchody do třetí ligy. Posílení naopak hlásí na brankářském postu.

 

Do Kozlovic se z hostování v Radslavicích hlásí ikona týmu Petr Kadlec. Favoritem na post jedničky ovšem bude Jakub Obzina, který přišel z Hranic a je hráčem Sigmy Olomouc.

„Takže na postu brankáře budeme mít celkem velkou konkurenci, s tím jsem spokojený,“ pochvaluje si hlavní kouč Kozlů František Rolinc.

Na zkoušku přišel do týmu z místní části Přerova Patrik Zimmermann z Vyškova, který dával góly za béčko účastníka druhé ligy v jihomoravské I. A třídě.

Pozitivní je také návrat bombarďáka Petra Nekudy a obránce Miroslava Kozáka po zranění.

„Jsem rád, že jsme kádr udrželi pohromadě a do přípravy nás nastoupilo víc, než jsem původně předpokládal,“ přiznal František Rolinc.

Ke kozlovickému týmu by se mělo přidat i několik borců z dorostu Sigmy Olomouc.

„Zatím jsou v jednání, nebudu prozrazovat jejich jména, ať nám do toho ještě nezasáhne konkurence. Ale jsme se Sigmou domluveni, přípravu zatím absolvují v jiných klubech, ale příští týden by se měli přidat k nám,“ nastínil trenér FK Kozlovice.

„Jsou to talentovaní kluci, měli jsme o ně zájem, známe jejich charaktery, jsou to kluci z regionu, i proto jsme chtěli, aby přišli k nám,“ dodal.

Rolinc však musel počítat také s některými odchody. Tím nejvýraznějším je konec pravého beka Milana Kadlece. Bývalý hráč pražské Sparty se posune o úroveň výše, hrát by měl MSFL v Hodoníně.

„O tom jsme věděli, popřáli jsme mu hodně štěstí v další kariéře. Udělal tady kus práce. Mluvilo se i o Teplicích, ale podle mých informací by měl zůstat v Hodoníně. Má přítelkyni z Uherského Hradiště,“ vysvětlil lodivod.

Do Hodonína možná zamíří i záložník Radek Smékal, na zkoušku do třetí ligy odešel také Michal Guzik, který by se chtěl prosadit v Otrokovicích do kádru Kvítkovic, jak se bývalá Viktorka nově jmenuje.

Čtyři přáteláky plus pohár

Během letní přípravy budou hráči Kozlovic trénovat třikrát týdně a ve středu a v sobotu odehrají přípravná utkání. To první již tuto sobotu, kdy doma přivítají v 17.30 osmnáctku Sigmy Olomouc.

Jediný venkovní duel odehrají Kozli ve středu v Litovli, poté přivítají Bílovec, Dolany a v sobotu 30. července už je čeká předkolo MOL Cupu na hřišti HFK Olomouc.

Do nového divizního ročníku vstoupí Kozlovice v neděli 7. srpna v Šumperku. A ambice třetího celku uplynulé sezony?

„Chtěl bych, abychom hráli stejný fotbal jako na jaře a také, abychom okupovali v tabulce stejné příčky. Myslím si, že pokud budeme zdraví a nestane se nic mimořádného, tyto cíle bychom měli naplnit a hrát nahoře,“ věří František Rolinc.

Novinkou je pro FK Kozlovice založení B-týmu, který bude působit v nejnižší okresní soutěži.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 1167 krát Naposledy změněno pondělí, 25 červenec 2022 20:59

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION