Šternberk - FK Kozlovice
01 / 01

Poslední zápas

Šternberk - FK Kozlovice

0:3 (0:2)

Detail
Olomoucký kraj


Kozlům mizí postupový sen. Půlrok spláchneme do záchodu, říká kouč - 26.3.2020

úterý, 31 březen 2020 19:47
Kozlům mizí postupový sen. Půlrok spláchneme do záchodu, říká kouč - 26.3.2020 Autor: Deník / Jan Pořízek

Jediná porážka, po podzimu první místo divize E. Fotbalisté Kozlovic měli našlápnuto k nejlepší sezoně v historii klubu, možná i k postupu do MSFL. Také oni s napětím sledují další vývoj kolem pandemie koronaviru a čekají na rozhodnutí svazu ohledně dohrání zbytku sezony.


„Jsem naštvaný, půlrok nejspíš spláchneme do záchodu. Můj názor je takový, že šest kol ligy se nějak dotočí, profíci mohou hrát dvakrát v týdnu, nebude nadstavba. U nás nevím, kdy by se hrálo třináct kol,“ přiznal kozlovický trenér Roman Matějka.

Jedinou možnou variantou je podle něj speciální model jarní části, kdy by se čtrnáct týmů divize E rozdělilo na lepší a horší polovinu. „Prvních sedm by hrálo o postup, druhých sedm o sestup. Tím pádem každý odehraje šest zápasů, je to podle mě nejméně nespravedlivé řešení, kdyby se začalo třeba na začátku května hrát,“ věří Matějka.

Ve hře pochopitelně je také možnost, že podzimní mistr nakonec bude uznán jako mistr celé sezony. Pravděpodobnější je podle kozlovického kouče anulování všech výsledků.

„Hodonín by řval, HFK taky, to proti nám nemělo domácí zápas. V tu chvíli by Kozlovice skutečně byly ve výhodě, protože jsme většinu zápasů s týmy z první čtyřky hráli doma. Na druhou stranu, nejde v této situaci najít totální spravedlnost,“ uvědomuje si Roman Matějka.

Jihoafrická posila letí domů

Během zimní přípravy Kozli ulovili hlavně jednu atraktivní posilu. Ofenzivně laděný Jihoafričan Mutu však za současných podmínek Kozlovicím nepomůže.

„Už teď jsme kvůli situaci přišli o jednoho zahraničního hráče. Mutu už jen čeká na letenku a jak to půjde, tak letí domů. Kdyby nenastala tato situace, tak je pod smlouvou, měl velký potenciál,“ posteskl si trenér.

Zbytek kádru nemá nijak speciálně naordinované individuální tréninkové plány. „Nechal jsem to spíš volné, nejsme profíci. Kluci ode mě ví, že by si měli jít zaběhat a něco dělat. Znám fotbalisty, nemá smysl jim dávat nějaké povinné plány, z dvaceti kluků to pak udělají dva,“ zůstává Matějka nohama na zemi.

Z toho ale pramení další problém. „Týmy netrénují, zapomíná se na to, co se stane, když hráč půjde z nuly do zápasu. To dost možná hned dva nebo tři hráče zraním. Byla by potřeba aspoň čtrnáct dnů na přípravu, aby se tělo nastartovalo na tu zátěž. Hlava bude chtít jít do sprintu, tělo na to není nachystané. Můžou přijít těžká zranění,“ upozorňuje lodivod.

Příprava na playstationu

Alespoň sám kouč se během domácí karantény doma pilně připravuje. Herní taktiku studuje po svém – hrou Fifa 20 na PlayStationu.

„Je to pro mě taktická příprava, zkouším různá rozestavení,“ směje se fanoušek Barcelony.

„Hraju ale za Liverpool, hráči tam chodí víc do náběhu, což potřebuju. Sice to pařím denně, ale pořád mi to nejde. Mluvím u toho sprostě, manželce to vadí,“ bere Matějka situaci s humorem.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


 

Číst 2680 krát Naposledy změněno úterý, 31 březen 2020 20:11

18. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 15 39
2. Kozlovice 16 38
3. Vsetín 16 33
4. Bzenec 16 32
5. Slavičín 17 28
6. Holešov 16 24
7. Šternberk 17

24

8. Nové Sady 17 23
9. Skaštice 17 19
10. HFK Olomouc 17 19
11. Rýmařov 16 18
12. Kostelec na Hané 16 18
13. Všechovice 16 16
14. Baťov 17 15
15. Přerov 17 15
16. Nový Jičín 16 11
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders