FK Kozlovice - Baťov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Baťov

2:0 (0:0)

Detail
Olomoucký kraj


Poločas proti devíti! Kozli se v Baťově trápili, hrdinou stoper - 16.9.2023

středa, 04 říjen 2023 19:53
Poločas proti devíti! Kozli se v Baťově trápili, hrdinou stoper - 16.9.2023 Video: Deník / Jan Pořízek

Bez Petra Nekudy a nečekaně i Lukáše Kaďorka, který v sobotu nastoupil pouze za B-tým, hájili fotbalisté Kozlovic vedoucí pozici v tabulce divize E na horké půdě Baťova. Na místě, kde na jaře pozdější vítěz soutěže padl 1:2 po emočně vypjatém zápase s potyčkou fanoušků po jeho skončení, došlo k dokonalé odplatě na hřišti.

SK Baťov – FK Kozlovice 1:2 (0:1)
 

  • Místo utkání: Baťov
  • Rozhodčí: Petrásek – Habermann, Čampišová
  • ŽK: Bršlica, Medek, Buchta, Sotolář, Lendler – Olšanský, Smékal, Skopal, Slatinský, Obzina
  • ČK: 48. Skyba, 46. J. Kadlec (po 2. ŽK, oba Baťov)
  • Diváci: 260
  • Branky: 53. Tkáč – 45. Smékal, 82. Kostka
  • Kozlovice: Obzina – Smékal, Kostka, Řehák, Kyselák, Vítek (87. Vogl), Smolka, Olšanský, Kozák, Vyhlídal (77. Slatinský), Skopal
  • Trenér: Kobylík

 


Kozli totiž vyhráli 2:1, soupeř však předvedl heroický výkon ve druhém poločase, který prakticky celý odehrál v devíti lidech! Přesto dokázal srovnat na 1:1 a vyrovnaný stav držet až do 82. minuty.

„Vítězství je absolutně zasloužené, ale cesta k němu byla trnitá. Ukázalo se, kde máme obrovskou slabinu. Tím je chování hráčů v šestnáctce soupeře,“ kroutil hlavou David Kobylík po šesté výhře v řadě.

Totální dominance v první půli

Hlavně v prvním poločase předváděl jeho tým výkon hodný lídra tabulky a úřadujícího šampiona. „To byla totální dominance. Dlouho jsem neviděl jakékoliv mužstvo hrát tak dominantně. Domácí se za 45 minut nedostali ani jednou do naší šestnáctky,“ byl Kobylík nadšený.

„To nebylo nadšení. Jen jsem koukal, co kluci předváděli. Na druhou stranu to odkrylo naši velkou slabinu v koncovce, navíc nám chyběl vepředu Petr Nekuda,“ řekl kozlovický lodivod.

Ze ždímání soupeře tak vzešel místo několika pouze vedoucí gól Radka Smékala do šatny. O chvíli později navíc domácí Skyba vyfasoval první červenou kartu.

„Popravdě jsme nevěděli ani my, ani domácí, za co červenou kartu dostal. Bylo tam lehké pošťuchování, nejspíš kopl našeho hráče v přerušené hře. Hlásil to pomezní,“ pokrčil rameny David Kobylík. „Jeden hráč Baťova se mě ptal, co tam budou druhou půlku dělat,“ tlumočil.

Hned po změně stran navíc musel po druhé žluté kartě do sprch i baťovský Kadlec. Tam se vše obešlo bez protestů provinilce. „Malé napětí mezi oběma lavičkami bylo, ale žádná válka mezi mančafty. Soupeř byl naštvaný na rozhodčího, ale co mám zprávy, delegát souhlasil s oběma červenými kartami,“ prozradil hostující trenér.

Velká křeč

Místo výprasku pro dvojnásobně oslabeného soupeře však přišlo velké trápení ve druhém poločase. A co víc, neuvěřitelné srovnání domácích.

„Mysleli jsme si, že se nám nemůže nic stát, najednou se soupeř i v devíti dostal k jednomu centru do vápna a byl z toho gól. Vše kvůli naší nekoncentrovanosti a ledabylosti. V té chvíli začala obrovská křeč,“ řekl Kobylík. „Domácí byli v euforii, v devíti bránili na vápně a totálně to zavřeli, čemuž rozumím. Musím ocenit jejich heroický výkon.“

Až stoper David Kostka, který je zlínským odchovancem, vysvobodil hostujícího favorita. Přesně trefeným přímým kopem v 82. minutě.

„Umí to kopat, má dobrou střelu. Museli jsme mu ale poupravit rozběh. Zase už se na to stavěl špatně. Zakřičel jsem na něj, ať to zkusí, jak jsem mu říkal na tréninku. A trefil to parádně,“ pousmál se David Kobylík.

Kozlovice tak odvezly skutečně vydřené tři body a nadále zůstávají stoprocentní coby jediný tým napříč moravskými divizemi.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 440 krát Naposledy změněno středa, 04 říjen 2023 20:09

23. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 22 47
3. Vsetín 21 42
4. Bzenec 22 41
5. Holešov 21 37
6. Slavičín 22 36
7. Nové Sady 22

32

8. Šternberk 22 31
9. Kostelec na Hané 22 24
10. Baťov 22 24
11. HFK Olomouc 22 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 22 21
14. Rýmařov 22 21
15. Nový Jičín 22 20
16. Přerov 22 17
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION