Šternberk - FK Kozlovice
01 / 01

Poslední zápas

Šternberk - FK Kozlovice

0:3 (0:2)

Detail
Olomoucký kraj


Přesun do středu zálohy a gól po třech letech! Kyselákovi nová pozice sedí - 18. 10. 2022

čtvrtek, 20 říjen 2022 17:48
Přesun do středu zálohy a gól po třech letech! Kyselákovi nová pozice sedí - 18. 10. 2022 Foto: Deník / Jan Pořízek

V Kozlovicích už to bylo téma. Levý obránce Ondřej Kyselák sice na hřišti od střílení gólů není, je však stálicí základní sestavy aktuálního lídra divize E. Kdy se naposledy střelecky prosadil? V květnu 2019 dal dokonce dva góly doma Bruntálu. Od té doby nic. Až do neděle, kdy se podruhé v sezoně přesunul od začátku do středu zálohy. A „nová“ pozice 26letému levákovi sedla skvěle, důkazem budiž nejen gól Vsetínu na 3:0.

 

„Daří se mi tam a jsem za to rád. Odvádím spíš černou práci, kluky nechávám tvořit a dávat góly. Už se Slavičínem se mi zápas podařil a trenér říkal, že pokud podám stejný výkon, utkání zvládneme,“ usmíval se Kyselák po nedělní výhře.

Kozlovice přitom postihla velká nepříjemnost de facto v den utkání. Na poslední chvíli jim ze sestavy vypadl tvůrce hry, střední záložník Tomáš Strašák. Řešení se nabízelo.

Levý bek Kyselák už proti Slavičínu odehrál kvalitní duel, v jiných zápasech se zase do středu pole přesunul během hry a hrál výborně.

„Tomáš nám onemocněl den před zápasem, chytil horečky. Bylo to řešení za pět minut dvanáct, Ondra to zvládl skvěle,“ chválil svého svěřence trenér Kozlovic František Rolinc.

„Vyloženě mu to tam sedí. Je to hráč, který se ve středu hřiště umí pohybovat, nevadí mu, když má kolem sebe hodně hráčů. Umí se s tím prostorem vypořádat. Navíc hru zrychluje. Gól byla nástavba, tlačil se i do koncovky,“ dodal kouč.

„Celou dobu tady vlastně nastupuji na pozici levého beka, protože máme tvořivější střední záložníky. Nastupuji ve středu, když nám chybí Tomáš Strašák, nebo Dominik Skopal,“ uvedl na pravou míru Ondřej Kyselák.

Konec čekání

Jeho velká chvíle přišla v 74. minutě. Kozli vykombinovali soupeře, míč se dostal na pravé straně ke Kaďorkovi, který přízemním centrem našel před bránou nabíhajícího Kyseláka – 3:0 a konec více než tříletého čekání domácího borce na vstřelenou branku.

„Dlouho jsem nad tím přemýšlel, je to opravdu dlouho. Kluci už si ze mě dělali srandu, už se to ode mě očekávalo,“ dobře ví Ondřej Kyselák. „Chtěl bych poděkovat klukům, jsem rád, že jsme to zvládli. Do utkání jdeme teď pokaždé jako favorit a to není lehké. Soupeři se na nás pokaždé nachystají, je to vždy o dobývání,“ doplnil.

Kozlovice zatím roli favorita zvládají na jedničku, na čele divize E jsou čtyři body před Šternberkem, se kterým si to v sobotu rozdají ve šlágru kola.

„Do každého utkání jdeme s tím, že chceme obhájit první místo. Máme teď náskok, navíc si to můžeme teď se Šternberkem rozdat. Když se nám to podaří, půlka sezony bude naše,“ těší se Ondřej Kyselák.

A co čekat od černého koně a nováčka divize E? „Nějaké kluky tam znám, je tam Honza Tögel, Petr Zifčák hraje krajního záložníka, byl jsem se na ně podívat v Přerově. Mají to postavené na dvou, třech hráčích, kteří to tvoří. Jsou určitě hratelní. Navíc teď ztratili a my jsme na vlně. Jedeme tam vyhrát,“ hlásí bývalý hráč Bochoře, Viktorky či Sigmy Olomouc.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 1196 krát Naposledy změněno čtvrtek, 20 říjen 2022 18:00

18. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 15 39
2. Kozlovice 16 38
3. Vsetín 16 33
4. Bzenec 16 32
5. Slavičín 17 28
6. Holešov 16 24
7. Šternberk 17

24

8. Nové Sady 17 23
9. Skaštice 17 19
10. HFK Olomouc 17 19
11. Rýmařov 16 18
12. Kostelec na Hané 16 18
13. Všechovice 16 16
14. Baťov 17 15
15. Přerov 17 15
16. Nový Jičín 16 11
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders